Новини

 

Презентація програм Еразмус+

16.09.2016

13 вересня у КНУ імені Тараса Шевченка відбулася презентація програм академічної мобільності Еразмус+.

Учасниками заходу  були представники Еразмус+ офісу в Україні, представники Відділу міжнародних відносин та Відділу академічної мобільності Університету, а також випускники програм Еразмус+.

Еразмус +  це програма обмінів студентами, викладачами та науковцями                                       країн-членів Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії, Туреччини. Програма надає можливість навчатися, проходити стажування чи викладати в іншій країні-учасниці програми. В Єврокомісії Еразмус + назвали найуспішнішою освітньою програмою Європейського союзу і важливим інструментом боротьби з молодіжним безробіттям.

Іванна Атаманчук, менеджер з програм мобільності Національного Еразмус+ офісу в Україні, розповіла про особливості програм КА1«Навчальна мобільність», зокрема про мобільність кредитну. У рамках напряму є низка можливостей для отримання стипендій на навчальну мобільність студентам (бакалаврам, магістрам, PhD), викладачам, науковцям, випускникам для навчання, стажування, викладання, підвищення кваліфікації тощо.Українці на другому місці після китайців за рівнем активності у програмах Еразмус+.

Власне ідея і мета кредитної мобільності – перезарахування кредитів, тобто, визнання освіти вишу, до якого на навчання їде студент.  Терміни навчання чи стажування можуть складати від 3 місяців до 1 року. За весь період навчання на бакалавраті, в магістратурі, аспірантурі і докторантурі можна 6 разів скористатися можливостями програми Еразмус+ і поїхати на навчання за кордон.

Пані Іванна розповіла про вимоги до учасників-конкурсантів та особливості подачі документів, проведення конкурсів, фінансування.

Катерина Жданова, менеджер з індивідуальних можливостей Національного Еразмус+ офісу в Україні, ознайомила присутніх із особливостями популярної нині ступеневої мобільності.

Ступенева мобільність дає можливість навчатися за спільними магістерськими програмами у партнерстві з іншими навчальним закладами світу за попередньо погодженими начальними планами. Це означає, що заклади-партнери розробляють та викладають інноваційні спільні програми в своєму закладі, що готують конкурентних фахівців для глобального ринку праці. Кількість закладів партнерів може бути від двох і більше.

Відзначимо, що в КНУ імені Тараса Шевченка набули значної популярності програми подвійного дипломування, що успішно функціонують на переважній більшості факультетів та в Інститутах. Отримання двох дипломів по завершенню магістратури, один із яких буде закордонного зразка, робить наших випускників максимально конкурентоспроможними на ринку праці. Факультети та інститути, які мають такі програми, користуються популярністю вступників на навчання у магістратурі та приваблюють абітурієнтів з інших вишів.

Керівник групи договорів та проектів Відділу міжнародного співробітництва КНУ імені Тараса Шевченка Світлана Білоус пояснила, що програми Еразмус+ користуються популярністю у студентів, оскільки охоплюють більшість країн Європи, та виділяють значні стипендії на навчання, проводять прозорий і фаховий  відбір учасників.

За минулий навчальний рік учасниками програм стали 98 студенти та 45 викладачів Університету, було укладено 28 нових міжінституційних угод з 17 країнами Європи.

 І на останок випускники програм Еразмус+,  колишні та нинішні студенти Університету, поділилися досвідом навчання і стажування за кордоном за програмами Еразмус+.

«Будьте відкритими, максимально використовуйте усі можливості, що трапляються на вашому життєвому шляху, і пам’ятайте, що після закінчення університету навчання лише починається»,  –  порадила одна з випускниць.

 Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024