Новини

 

День Університету в Мистецькому салоні

16.09.2016

Вже багато років поспіль в середині вересня, коли першокурсники вже  перезнайомилися між собою і з викладачами, обжилися в аудиторіях і гуртожитках, а старшокурсники вже повністю усвідомлюють себе господарями в домі, приходить в історичні стіни Альма-матер неформальне свято – День Університету. Зазвичай і відзначають його весело і невимушено.

Цього року до нього приурочили великий студентський концерт, на якому, як то кажуть, можна і себе показати, і людей побачити.

Яскравою промовою про найкращий університет країни, що, здається, всього на кілька років стає для студентів домівкою, а потім виявляється дахом і оберегом на все життя, привітав присутніх наймолодший проректор КНУ, який опікується виховною роботою, В’ячеслав Шамрай. Його вже добре знають студенти, а він  обізнаний з їхніми справами проблемами, успіхами і навіть з деякими таємницями. Щасливого і повноцінного студентського життя побажав він усім, хто складає найкращу в світі університетську родину.

Відкрити програму довірили гостям -  ансамблю кафедри інструментального виконавства Київської музичної академії імені Петра Чайковського.  У виконанні квінтету прозвучали перлини світової класичної музики.

 Аплодисментами нагороджували присутні і наймолодшого учасника лауреата і переможеця багатьох  міжнародних конкурсів і фестивалів Акима   Груя, і співочий гурт народного ансамблю української музики «Роксоланія» у супроводі «Троїстих музик», і учасників студії  академічного вокалу, яким керує народна  артистка України Євдокія Колесник.

 На святі звучали і музика, і пісня, і поезія. Свій виступ, як приклад  плідної творчої  міжуніверситетьської дружби, показав успішний музичний колектив студентів  Інституту  міжнародних відносин Університету  та Національного технічного університету «КПІ». Зачарувала своїм вокалом   Дарина Кирилко у супроводі інструментального гурту «Єксепшен».

У виконанні  студента  2 курсу інституту  міжнародних відносин Університету  Арсена Гояна прозвучала, віртуозно виконана, інструментальна   композиція на саксофоні.

Було багато чудових номерів і талановитих виступів, а завершив свято найдавніший хоровий студентський колектив України, заснований у 1843 році як церковний хор, що згодом набув статусу світського.

Зараз це хорова капела «Дніпро» відома   далеко за межами України, що здійснює великі міжнародні турне, бере участь у знакових музичних проектах, фестивалях та конкурсах.

Треба віддати належне співробітникам Молодіжного центру культурно-естетичного виховання під керівництвом Надії Максименко, які організували і надихнули творчу молодь університету на емоційне і прекрасне самовираження.

Тож відсвяткували День Університету на славу!  Віват Альма-Матер!

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024