Новини

 

Студенти-економісти відвідали Банкнотно-монетну фабрику України

15.09.2016

2 вересня 2016 року Україна відзначила ювілейну дату – 20 років грошової реформи, що стала надзвичайною подією для нашої країни, адже було створено та успішно впроваджено один із невід’ємних атрибутів державності -  національну грошову одиницю.

З нагоди 20-річчя грошової реформи Національний банк України організував проведення урочистих заходів,  до участі в яких було запрошено голів НБУ, професіоналів фінансово-банківської сфери, які закладали фундамент грошової реформи та стояли біля витоків народження та запровадження національної грошової одиниці.

Студенти та викладачі економічного факультету на чолі з деканом факультету професором Віктором Базилевичем вперше отримали унікальну можливість здійснити екскурсію до місця, де народжується гривня, -  гордості НБУ та всієї України, одного з кращих підприємств у Європі з найсучаснішим високотехнологічним виробництвом, – Банкнотно-монетної фабрики та Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

Представники економічного факультету ознайомилися з виробничими можливостями Банкнотно-монетної фабрики, безпосередньо спостерігали за процесом виробництва нових банкнот та карбуванням монет, у т.ч. золотих та срібних, дізналися про особливості виготовлення відзнак Президента України — орденів та медалей, різних видів цінних паперів. Спілкуючись з фахівцями, отримали інформацію про історію народження гривні, введення в обіг пам’ятних та ювілейних монет.

 Після завершення екскурсії студенти та викладачі економічного факультету отримали сувеніри та взяли участь в урочистих заходах з нагоди 20-річчя грошової реформи, де з особливою увагою прослухали виступи Голів Національного банку України, які упродовж різних років обіймали цю посаду: Володимира Матвієнка (1991-1992), Віктора Ющенка  (1993 – 2000), Володимира Стельмаха (2000 – 2002; 2004 – 2010), Валерії Гонтаревої (з 19 червня 2014 року).

Отримавши незабутні враження, представники економічного факультету подякували керівництву Національного банку України за можливість здійснити екскурсію до Банкнотно-монетного двору, а також привітали фахівців НБУ з цією знаменною датою, побажали успіхів у втіленні в життя пріоритетних заходів із оздоровлення та зміцнення банківської системи та забезпечення фінансової спроможності незалежної України!

 Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024