Новини

 

Новий університет-партнер з Норвегії

09.09.2016

6 вересня цього року між нашим університетом та Університетом-коледжем м. Молде (Королівство Норвегія) був підписаний Меморандум про взаєморозуміння та Договір про співпрацю в рамках гранту CPEA-201510061 “Development of a Multidisciplinary Norwegian-Belarusian Study Program in Logistics Analytics promoting Bologna Process Reforms” норвезького центру з міжнародної кооперації та освіти (SIU).

Підписання Меморандуму та Договору відбулося під час робочого візиту до нашого Університету декана факультету економіки, інформатики та соціальних наук, професора Ханса Фредеріка Нордхауга, професора Університету-коледжу м. Молде Ірини Грибковської та завідувача кафедри факультету прикладної математики та інформатики Білоруського державного університету, доцента Сергія Маркова.

Від КНУ імені Тараса Шевченка закордонних гостей привітав проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Петро Бех. Він наголосив, що укладений Меморандум сприятиме динамічному розвитку співпраці з вищими навчальними закладами Норвегії в галузі освітніх програм та наукових досліджень.

Активізації співпраці сприятиме також і отриманий факультетом комп’ютерних наук та кібернетики новий Грант CPEA-201510061, спрямований на розвиток освітньої програми з аналітичної логістики між університетами-партнерами з Норвегії, Білорусі, України та Молдови. Період виконання гранту – 2016-2019 роки.

 Декан факультету комп’ютерних наук та кібернетики, професор Анатолій Анісімов під час зустрічі з іноземними колегами підкреслив важливість вкотре здобутого гранту від центру SIU.

Цьогорічний грант спрямований на розвиток актуального освітньо-наукового напряму – логістика, гармонізація та приведення у відповідність до європейських вимог та стандартів освітньої програми «бізнес- інформатика», що з 2016 року започаткована на факультеті.

Професор факультету

комп’ютерних наук та кібернетики

д. т. н. В. Заславський

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024