Новини

 

Урочистості у ВІКНУ

01.09.2016

Привітати курсантів із нагоди Дня знань та початку Нового навчального року прибули проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка професор Петро Бех, радник Міністра оборони України, Заслужений юрист України Віктор Левчук, представники замовників, від науково-педагогічних працівників – доцент кафедри історії, кандидат історичних наук Олексій Вербовий, а також представники органів громадського самоврядування Військового інституту.

За встановленою традицією почесне право підняти Державний прапор України було надано курсанту першого курсу, учаснику АТО, молодшому сержанту Богдану Пророкову, який майже рік перебував на передній лінії зіткнення та не раз доводив свою професійну спроможність танкіста – ударної сили Армії.

Отримали першими залікові книжки з рук представників Міністерства оборони України, Генерального штабу учасники антитерористичної операції, які своєю ратною працею, словом та ділом заслужили бути курсантами Шевченкового Університету – кузні еліти української нації.

 Високо несіть честь і гідність військовослужбовця Збройних Сил України, свято шануйте ратні подвиги старших поколінь, рівняйтесь на сучасних Героїв України, учіться у них мужності та любові до Батьківщини, якісно оволодівайте бойовою технікою та зброєю, – звернувся до курсантів від імені ректора Університету професор Петро Бех.

Із мудрими словами настанови до курсантів звернувся Голова Ради ветеранів навчального закладу полковник запасу Микола Дорохов:
 Оволодіти знаннями вам допоможуть науково-педагогічні працівники університету і нашого інституту, курсові офіцери і ветерани. Ви завжди можете отримати у них пораду і підтримку. Хай щастить кожному із вас, успіхів, наснаги, здоров’я, поваги з боку суспільства та близьких,  зазначив у своєму виступі ветеран.

Підсумував виступаючих учасник бойових дій, молодший сержант Богдан Пророков.
 Ми впевнені, що будемо гідні високого звання курсанта Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, підтримуватимемо наші славні традиції,  сказав він.

Після проходження урочистим маршем курсантам та усім присутнім у строю в рамках уроку мужності кандидат історичних наук історичного факультету Олексій Вербовий прочитав першу лекцію на тему: “Історія та сучасність Київського національного університету імені Тараса Шевченка”. Лектор розповів про минуле, сьогодення та майбутнє найкращого ВНЗ України, навів багато цікавих та яскравих фактів з його життя.

У рамках міжнародного військового співробітництва між Україною та Китайської Народної Республіки у Військовому інституті розпочали своє навчання і представники Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) підполковник Сює Лей та старший лейтенант Чень Веймян. Нагадаємо, що це стало можливим завдяки візиту делегації НВАК на чолі з заступником начальника Головного управління військової підготовки Генерального штабу НВАК генерал-майором Фан Бейцюнь у серпні 2014 року. Саме тоді їхні представники висловили велику зацікавленість у можливому обміні викладачами та курсантами, що й відбулось.

 Китай є для України стратегічним партнером у багатьох сферах життєдіяльності, а особливо – в оборонній. Ми раді вітати вас у стінах нашого навчального закладу та сподіваємось, що ви отримаєте унікальні знання, які знадобляться у вашій професійній діяльності,  звертаючись до офіцерів сказав начальник військового гуманітарно-лінгвістичного факультету полковник Юрій Дуліч.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024