Новини

 

СТУДЕНТАМИ КНУ СТАЮТЬ НАЙКРАЩІ. «Біологія – це наука творча»

05.08.2016

ННЦ «Інститут біології» Шевченкового університету поповнився призерами 27 Міжнародної учнівської олімпіади з біології, що пройшла нещодавно у Ханої (В’єтнам). Тимофій Сокольський виборов бронзову медаль, а Юрій Приймак – власник диплому «Merit» (диплом із відзнакою). Хлопці – вже студенти КНУ.

За плечима у Тимофія (випускника Київської гімназії №178) та Юрія (випускника Бучанської СЗОШ №5) – перемоги у всеукраїнських біологічних олімпіадах та турнірах. Однак хлопці дуже самокритичні та сподіваються, що скарбничка їхніх успіхів буде з роками лише поповнюватися. Також новоспечені студенти хочуть стати корисними для української науки.

Цікаво, що, на думку Юрія Приймака, у біологічній науці певним чином присутня творчість. І для того, щоб повністю реалізуватися у ці сфері, людина повинна вміти творчо абстрактно мислити.

Тимофій Сокольський погоджується з цією думкою. Йому відомі творчі пошуки. Хлопцеві подобається придумувати гіпотетичні молекулярні механізми, аби пояснити певні біологічні процеси. Зрозуміло, що зараз ці гіпотези Тимофій не має змоги довести чи спростувати, однак сподівається, що його зірковий час ще попереду.

Також він – автор питань, які повинні будуть вирішувати учасники наступного Всеукраїнського турніру юних біологів.  Тимофій у складі команди «Дослідник» теж брав участь у такому конкурсі. А зараз  організатори турніру вже запрошують відтепер студента КНУ бути членом журі, аби оцінювати виступи своїх молодших колег. 

Ольга Семиляк,

фото – Тетяна Воротняк

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024