Новини

 

СТУДЕНТАМИ КНУ СТАЮТЬ НАЙКРАЩІ. «Справжній успіх – це під час вручення Нобелівської премії показати український паспорт»

04.08.2016

 Продовжуємо розповідати про цьогорічних першокурсників Університету – учасників української команди, яка виборола призові нагороди на 48 Міжнародній учнівській олімпіаді з хімії в Тбілісі (Грузія). Кияни Антон Ганопольський (випускник «Новопечерської школи») і Гліб Разумков (випускник ліцею №100 «Поділ») привезли звідти срібло і бронзу.

Антон і Гліб уже рекомендовані до зарахування на бюджетну форму навчання до Інституту високих технології КНУ. Вчора відбулася зустріч призерів із ректором Університету Леонідом Губерським, який привітав молодь із перемогою.

Найцікавіше те, що хлопці будуть паралельно навчатися і в престижних іноземних вишах. Якщо Гліб став студентом Торонтського університету, то Антон незабаром підпише контракт із фармацевтичною фірмою «БІОФАРМ», яка оплачуватиме його навчання в Єрусалимському та Стенфордському університетах.

Майбутні хіміки не бояться складнощів і вже чітко знають, чим хочуть займатися. Гліб Разумков планує присвятити себе біологічній хімії та нейрології, і мріє знайти панацею від раку. Антон Ганопольський – хімії білків, і хоче працювати у промисловій науці.

Аби підготуватися до Міжнародної олімпіади, хлопці тренувалися щоденно по чотирнадцять годин. «Не було часу навіть снам снитися», – сміється Гліб. Однак перемогою вони завдячують не лише своїй наполегливій праці, але й людям, які безкорисливо допомагали і підтримували.

Антон Ганопольський та Гліб Разумков вважають, що можливість бути студентами таких знаних університетів, а також перемога на Міжнародній олімпіаді з хімії – це, певним чином успіх, але в жодному разі не потрібно на цьому зупинятися.

Гліб: Думаю, я досягну успіху лише тоді, коли відчую, що зробив для людей щось важливе. А ще справжній успіх – це коли ти під час вручення Нобелівської премії показуєш свій український паспорт (усміхається).

Антон: Як на мене, успіх лежить у прогресі. Ми з Глібом багато працювали і дуже виросли в плані отриманих знань. Тому прогрес у нас значний.

Гліб: Я б сказав, що тут грає роль концентрація праці. Тобто можна зробити багато, але за дуже великий проміжок часу. Питання успіху – це сконцентрована в часі праця.

А ще хочеться рухати українську науку. Допускати стагнацію в нашому випадку – це просто смерть. Після навчання, я сподіваюся, у мене буде можливість якось допомогти своїй країні. 

Ольга Семиляк,

фото – Тетяна Воротняк

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024