Новини

 

СТУДЕНТАМИ КНУ СТАЮТЬ НАЙКРАЩІ. Богдан Козіброда: "Для мене хімія завжди була магією"

03.08.2016

Студентом нашого Університету став Богдан Козіброда, абсолютний чотириразовий переможець Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії, кращий учень Волині-2016, а також бронзовий призер 48 Міжнародної учнівської олімпіади з хімії, у якій взяло участь понад 300 школярів із 75 країн світу. Цьогоріч олімпіада відбулася в Тбілісі (Грузія), звідки Богдан, учень Нововолинського ліцею-інтернату, повернувся вчора. І одразу з літака завітав у Шевченковий університет, аби залишити оригінали документів.

Тут хлопець познайомився з адміністрацією Університету, а також зі своїми майбутніми викладачами.

Як зауважив юний хімік, стати студентом КНУ він мріяв ще з 8 класу. І незважаючи на те, що Богданові пропонували навчатися у Сполучених Штатах Америки, він не зрадив своїй мрії, обравши спеціальність хіміка в Інституті високих технологій КНУ.

Директор Інституту Володимир Ільченко пишається новоспеченим студентом і зауважує, що саме таких перспективних молодих людей він і його колеги шукають. Адже зараз у майбутніх хіміків є можливість обмінюватись досвідом з іноземними колегами, стажуватися за кордоном, взявши участь, наприклад, у програмі ЄС «Горизонт-2020». Крім того, на наступні три роки Інститут виграв престижні бюджетні наукові теми. Це все дозволить молодим фахівцям заявити про себе на увесь світ. 

Шістнадцятилітній Богдан Козіброда планує зайнятися вивченням органічного синтезу і для цього готовий багато працювати, адже лише так, на думку хлопця, можна досягти успіху.  

Ольга Семиляк,

Центр комунікацій

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024