Новини

 

STUDIENREISE від Центру німецького права

01.08.2016

11 днів, 10 зустрічей та майже 24 години на добу безперервного спілкування німецькою мовою. Такою насиченою видалась навчальна поїздка студентів юридичних факультетів Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Запорізького національного університету до Німеччини, що відбулася у період з 4 по 14 липня 2016 року.

Організатором заходу виступив Центр німецького права КНУ імені Тараса Шевченка за безпосередньої підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD).

Мета поїздки полягала в ознайомленні студентської молоді з правовою системою Німеччини, організацією та функціонуванням органів судової влади та прокуратури, а також юридичних факультетів німецьких університетів.

В рамках навчальної поїздки студенти відвідали :

- адміністративний суд м. Берліну; 

- земельний суд м. Гьотингену;

- адміністративний суд м. Гьотингену;

- прокуратуру м. Берліну;

- Палату адвокатів м. Берліну (Rechtsanwaltskammerin Berlin);

- адвокатську компанію «Redeker. Sellner. Dahs»;

- Гьотингенський університет імені Георга-Августа;

- Берлінський університет імені Гумбольдта;

- Вільний університет Берліна.

Студенти-юристи ознайомилися із внутрішньою структурою й основними засадами діяльності судів Німеччини та з німецькою системою правоохоронних органів і з’ясували особливості підходів у роботі працівників прокуратури, відвідали судові засідання з розгляду адміністративних та кримінальних справ. Вони більш детально дізналися про діяльність адвокатів у Німеччині, професійні вимоги, щодо них ставляться, та про саму процедуру отримання права на зайняття адвокатською діяльністю. Студенти відвідали лекції професорів Мартіна Хегера (Prof. Dr. Martin Heger) з кримінального права та Буркхарда Брайга (Prof. Dr. Burkhard Breig) з цивільного права.

Окрім того, студенти  побачили дивовижну німецьку культуру, відчули історичний колорит справжніх німецьких міст.

За результатами навчальної поїздки українські студенти відкрили для себе нове поле наукових досліджень, отримали теоретичну та практичну базу для вдосконалення української правової системи та методики навчання у вищих навчальних закладах, а також зрозуміли основні правові акценти, на які необхідно звернути увагу в часи реформування української держави.

Подібні поїздки надихають студентів на перемоги, самовдосконалення та пошук нових шляхів у підходах до вивчення юриспруденції задля забезпечення гідного майбутньогоУкраїни.

 

Директор Центру німецького права Роман Мельник,

аспірантка юридичного факультету Катерина Солодова

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024