Новини

 

Знаменитий Альфрід Ленгле виступив у психологів

08.07.2016

Інтерес студентів, аспірантів, викладачів та гостей факультету психології до науки не залежить від пори року. Це було доведено ввечері 4 липня, коли з публічною лекцією на тему «Життя з внутрішньою згодою: пошук смислу та наповненості» виступив Альфрід Ленгле.

Альфрід Ленгле – доктор медицини та філософії, професор, викладач університетів Відня, Інсбрука, Буенос-Айреса, Сантьяго, Москви; психотерапевт, засновник і голова Світового товариства психотерапії та екзистенційного аналізу (GLE-International), віце-президент Міжнародної федерації психотерапії (IFP, 2002-2010); засновник школи екзистенційно-аналітичної терапії, що визнана в Австрії на державному рівні, автор понад 300 публікацій, в тому числі книг «Життя, сповнене смислом» та «Дотягнутися до життя… Екзистенційний аналіз депресії» (Відень, Австрія). Учень Віктора Франкла, професор Ленгле також є автором біографічної книги про свого вчителя.

Лекція професора Ленгле відбулася завдяки організаційним зусиллям декана факультету психології професора І. В. Данилюка, заступника декана С. Ю. Пащенко, асистента кафедри загальної психології І. І. Ягіяєва, участі та допомоги учасників київської освітньої групи з екзистенційного аналізу та логотерапії, адміністрації Інституту післядипломної освіти, що надала приміщення для проведення заходу.

 Учасники лекції продемонстрували винятковий інтерес до теорії та практики екзистенційної психотерапії, про що свідчила вщент заповнена лекційна зала, увага аудиторії до слів лектора та питання, поставлені слухачами.

 

Факультет психології КНУ імені Тараса Шевченка і Світове товариство психотерапії та екзистенційного аналізу (GLE-International) в особі професора А. Ленгле досягли домовленості про подальшу співпрацю, що дає привід сподіватись на спільні заходи та освітні і наукові проекти.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024