Новини

 

Стартувала літня школа «Геоекологічні аспекти сталого розвитку»

21.06.2016
На географічному факультеті КНУ відбулося відкриття міждисциплінарного навчального курсу для магістрів «Геоекологічні аспекти сталого розвитку».

З вітальними промовами виступили Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи, Ярослав Олійник, декан ГФ, Леонід Руденко, директор інституту географії НАН України, Клімент Мінджов, голова Департаменту, Регіональний екологічний Центр для Центральної та Східної Європи (Будапешт) та Леонід Горшков, професор Державної екологічної академії післядипломної освіти Мінприроди України.

Сьогодні, окрім традиційної освіти, як зауважив Володимир Бугров, постає питання додаткової освіти, що дає можливість випускникові якомога швидше адаптуватися до роботи і дозволяє постійно підвищувати свій рівень компетентності. Тому навчання в літніх школах – важливий аспект у формуванні нової генерації українців, яка покликана вирішити геоекологічні проблеми. До того ж, досліджувати геоекологічні питання вже мають змогу не лише ті, хто навчається за відповідною спеціалізацією, але й інші студенти. Це стало можливим після прийняття нового закону «Про вищу освіту», за яким було скасовано так звані нормативні дисципліни. Тоді КНУ імені Тараса Шевченка одним із перших в Україні виконав рекомендації Ради Європи щодо формування екологічних компетентностей.

Літня школа триватиме чотири дні, протягом яких учасники зможуть послухати цікаві лекції з чотирьох блоків («Сталий розвиток: концептуальна модель та український контекст», «Освіта для сталого розвитку», «Зміна клімату і пов'язані небезпеки», «Хімікати – небезпека для Європи та світу»), взяти участь в екологічних іграх та екскурсіях. Упродовж робочого часу молодь також отримуватиме різного роду завдання, за підсумками яких наприкінці літньої школи відбудеться нагородження сертифікатами.

До речі, школу організувала адміністрація Університету за власні кошти. Участь в навчальній ініціативі для магістрів безкоштовна.

Ольга Семиляк,
Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024