Новини

 

Відбулося чергове засідання Вченої ради КНУ

07.06.2016
На засіданні Вченої ради КНУ 6 червня 2016 року відбулося вручення працівникам університету відомчих заохочувальних відзнак Міністерства освіти і науки України, атестатів професора та дипломів доктора наук.

Було розглянуто низку кадрових питань. Зокрема про надання рекомендацій щодо укладання контрактів на посади завідувачів кафедр та професорів після проходження конкурсу, а також про надання рекомендацій щодо укладання контрактів на наступний термін.

В основних питаннях порядку денного члени Вченої ради заслухали доповідь проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Бугрова про хід реалізації Концепції викладання іноземних мов на неспеціальних факультетах / в інститутах КНУ імені Тараса Шевченка у 2015-2016 навчальному році.

У доповіді було детально проаналізовано рівень і якість викладання іноземних мов, а також наявні проблеми. До навчання іноземних мов за новими програмами долучилися практично всі факультети й інститути. Більшість студентів пройшли повний чотирирічний курс іноземної мови та отримали сертифікати, що свідчать про рівень володіння мовою у професійних цілях, яким опанували за роки навчання на бакалавраті. Однак Концепція викладання іноземних мов не є догмою. Процес вимагає відповідального й творчого розвитку. Тож доповідь була активно обговорена.

Ректор КНУ Леонід Губерський зокрема зазначив, що не треба боятися робити рішучі кроки у вивченні мов згідно з вимогами часу. Ми повинні швидше рухатися в напрямку інтенсифікації процесу вивчення мов, особливо англійської, навантажувати себе все новими і новими підходами у цьому процесі. Він ініціював створення в університеті спеціальної структури за аналогією Британської ради, адже ми повністю можемо задовольняти свої потреби у вивченні й у вдосконаленні вивчення мов. Наші випускники повинні виходити з університету, вільно володіючи англійською, як це зокрема демонструють випускники Інституту міжнародних відносин.

Вчена рада ухвалила: доповідь проректора Володимира Бугрова взяти до відома та обговорити на засіданнях вчених рад факультетів та інститутів. Продовжити реалізацію Концепції на всіх нефілологічних факультетах/, в інститутах без внесення додаткових змін і поправок у зміст навчання і процедуру проведення занять.

Доповідь «Електронні бібліотечні ресурси: результативність комплектування крізь призму якості промоції» зробив директор Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Олег Сербін. Основним меседжем було те, що сьогодні Наукова бібліотека ім. Максимовича КНУ надає широкий спектр послуг для максимально комфортного та якісного задоволення інформаційних потреб навчального процесу та наукових досліджень.

Окрім традиційного доступу до друкованих ресурсів у паперовому форматі для користувачів організовується доступ до світових електронних інформаційних ресурсів та баз даних. Зважаючи на складну економічну ситуацію в країні, Наукова бібліотека шукає альтернативні можливості для задоволення потреб своїх користувачів, зокрема, домовляється про тестові доступи до корисних інформаційних ресурсів та пільгові умови їхньої передплати. Доповідь також була обговорена.

Було також обговорено питання про реструктуризацію Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка та поточні питання. Вченою радою КНУ було прийнято відповідні ухвали.

























Прес-центр



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024