Новини

 

Відома китайська компанія має намір налагодити співпрацю з КНУ

07.06.2016
6 червня 2016 року на базі Київського національного університету імені Тарас Шевченка відбулася зустріч представників університету із представниками компанії Huawei Technologies Co. (Китай).

Основною метою зустрічі було налагодження діалогу між представниками університету та представниками компанії щодо інноваційних проектів та розробок, а також можливості створення спільного науково-дослідницького центру.

З вітальним словом до гостей звернувся проректор з наукової роботи Віктор Мартинюк, який нещодавно побував у Китаї. Він зазначив, що науковий потенціал університету активно працює на вирішення наукоємних проблем, необхідних для реалізації нагальних потреб практики. Також він зазначив, що в університеті напрацьовано багато проектів у різних сферах. Тому можлива співпраця у широкому спектрі напрямків.

Від компанії Huawei виступив директор Li Jiang. Він зазначив, що їх, перш за все, цікавлять розробки в галузі радіоелектроніки, телекомунікацій, обчислювальної техніки, програмного забезпечення, інформаційних технологій і прикладної математики, що є базовими в продуктах Huawei. Однак не виключена і співпраця в інших сферах.

Від університету виступили декан факультету інформаційних технологій Тесля Ю.М., заступник директора Інституту високих технологій Комаров І.В., заступник декана факультету кібернетики Капустян О.А., професор механіко-математичного факультету Шевченко Ю.М., декан факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Анісімов І.О., які презентували розробки університету на відповідних факультетах.

У зустрічі також взяв участь Генеральний директор Корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка» Чернюк В.І., який надав інформацію про можливості співпраці у реалізації інноваційних проектів у вигляді стартапів.

В обговоренні питань співпраці також взяли участь завідувач кафедри нанофізики конденсованих середовищ Інституту високих технологій Скришевський В.А. та завідувач кафедри програмних систем і технологій факультету інформаційних технологій Бичков О.С.
У підсумку було обговорено шляхи подальшої співпраці, одним із яких може бути створення спільного науково-дослідницького центру.















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024