Новини

 

Делегація Цзілінського університету відвідала КНУ

02.06.2016
1 червня ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський прийняв делегацію китайських вчених Цзілінського університету (м. Чанчунь) у складі декана Інституту електронних наук та інженерії, директора ключової лабораторії інтегральної оптоелектроніки професора Hong-Bo Sun та заступника директора Інституту фізики, заступника директора міжнародного центру співробітництва професора Wei Han.

У зустрічі також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) професор Петро Бех, в. о. директора Інституту високих технологій професор Володимир Ільченко, завідувач кафедри Інституту високих технологій проф. Валерій Скришевський, доцент хімічного факультету Ігор Затовський, завідувач лабораторії Інституту фізики напівпровідників ім. В. Є. Лашкарьова, професор Цзілінського університету Микола Клюй.

Під час зустрічі вони обговорили питання співпраці між КНУ імені Тараса Шевченка та Цзілінським університетом. Професори Цзілінського університету розповіли про науково-технологічні та організаційні можливості вишу й зазначили, що їхній університет - найбільший у Китаї, в ньому навчається близько 100 тисяч студентів. Вони зазначили, що зацікавлені в тому, щоб провідні вчені та аспіранти приїжджали в Цзіліньский університет для проведення спільних досліджень у галузі фізики, біології, хімії за рахунок приймаючої сторони.

Ректор КНУ Леонід Губерський зауважив, що між нашими університетами нещодавно підписано Угоду про співпрацю, в рамках якої уже розпочато плідну наукову роботу між інститутом фізики Цзілінського університету та Інститутом високих технологій КНУ імені Тараса Шевченка. Ректор запропонував також розглянути питання про організацію програми для отримання подвійних дипломів наших університетів. У кінці розмови китайські гості запросили представників КНУ на чолі з ректором університету на 70-річний ювілей Цзілінського університету.

Після зустрічі китайські вчені прочитали лекцію для викладачів, науковців, аспірантів та студентів Інституту високих технологій про перспективні напрямки досліджень мікро та наноелектроніки.







Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024