Новини

 

Побачення з Альма матер

01.06.2016
1 червня в КНУ імені Тараса Шевченка відбулася напрочуд тепла і зворушливо емоційна зустріч ректора Леоніда Губерського з членами Асоціації нікарагуанських випускників в Україні.

Вони приїхали на побачення з Альма матер через багато років і з різних країн, де тепер живуть і працюють. Об’єднує їх, як вони зізнавалися те, що кращі роки своєї юності вони провели у Києві, а освіту, що дала їм можливість зробити достойну кар’єру і стати знаними фахівцями дав Шевченків університет.

Сьогодні вони успішні бізнесмени, працівники державних установ і відомств, освітніх закладів не лише у країнах Латинської Америки, а й у Швеції, Іспанії, в Угорщині, на Кубі.

Як розповів член делегації економіст Хуліо Мендіета рік часу знадобилося їм на те, щоб ця зустріч стала можливою.

«Тепер усі ми надзвичайно щасливі, бо наша мрія збулася, ми тут і, навіть, взяли в подорож у нашу минулу, але таку незабутню юність, своїх близьких: дружин, а дехто й дітей. Адже ми такі вдячні університету й Україні», - сказав він.

Не менш зворушеним був і ректор університету Леонід Губерський. Він подякував усім за добру пам’ять про роки навчання в університеті і сказав, що й сьогодні до нього надходять листи з багатьох країн від випускників КНУ, а на міжнародних подіях, учасником яких йому доводиться бути, досить часто відбуваються приємні зустрічі і контакти з «рідними», як він каже, вихованцями КНУ різних років.

Ректор зазначив, що наразі вивчається питання про створення при Міністерстві освіти України окремої структури, що налагодила б контакти і співпрацю з закордонними випускниками, які одержали освіту в Україні, і він, як Президент Спілки ректорів українських ВНЗ, гаряче підтримує цю ініціативу і зробить усе для її втілення.

«Таку ж структуру ми створимо і в КНУ, адже близько 27 тисяч наших випускників працюють у 90 країнах світу. Контакти і зустрічі з ними і між ними повинні стати постійними й регулярними. Це буде усім на користь», - наголосив ректор.

А у відповідь на слова вдячності рідному університетові, які виголосила випускниця факультету біології перуанка Ісабель Таня Тапія, (до речі, зараз працює у Стокгольмі) Леонід Васильович запросив усіх, а її особисто, сьогодні до Мистецького салону, де концерт дають саме студенти-біологи.

І вже зовсім розчулився ректор, коли члени Асоціації нікарагуанських випускників вручили йому пам’ятне посвідчення, на якому зроблено напис:
« В знак подяки Київському національному університету за отриману освіту. Група випускників із країн Латинської Америки».

На зустрічі були присутні проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех та директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка.









































Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024