Новини

 

Тонкощі британської стипендійної програми «Chevening»

01.06.2016
Голова асоціації «Chevening» в Україні Роман Фіщук поділився власним досвідом навчання за кодоном за британською стипендійною програмою «Chevening» 27 травня в стінах КНУ імені Тараса Шевченка.



«Chevening» – це британська стипендійна програма, заснована у 1983 році. За словами Романа Фіщука, це «найщедріша» програма: вона покриває кошти за навчання, переліт, візові витрати, виплачує щомісячну стипендію, а також надає певні бонуси – наприклад, компенсує оплату за надмірний багаж при поверненні додому.

По приїзді на навчання виділяється певна сума на перші витрати або ж одноразова допомога на туристичну поїздку країною. Варто зазначити, що «Chevening» також дбає про культурне життя молоді під час навчання і організовує дуже багато заходів. Загалом, будучи студентом у Великій Британії, можна отримати чимало знижок.

Власне подача документів на стипендію відбувається кожного року он-лайн: із серпня по листопад, із березня по квітень проходять співбесіди, а в червні стають відомі остаточні результати відбору. Спікер наголосив, що під час вибору університету варто звертати увагу не на відомі назви, а на те, хто надає якісну освіту із потрібної спеціальності.

Роман зауважив і щодо рівня знання англійської мови: стипендійна програма не встановлює значних вимог з цього приводу, проте це може зробити навчальна програма.

Бажаємо всім успіхів під час подачі документів та проходженні співбесіди!
Відділ академічної мобільності КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024