Новини

 

Ректор КНУ у складі делегації освітян відвідав Португалію

26.05.2016
"У період з 17 по 20 травня ц. р. у Лісабоні з робочим візитом перебувала група ректорів провідних вищих навчальних закладів і професорів з України", - повідомляє Посольство України в Португальській Республіці

За інформацією Посольства, до складу офіційної української делегації увійшли:

Губерський Леонід Васильович – ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
Андрущенко Віктор Петрович – ректор Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова;
Огневюк Віктор Олександрович – ректор Київського університету ім. Б. Грінченка;
Кремень Василь Григорович – президент Національної академії педагогічних наук України;
Сергійчук Володимир Іванович – професор КНУ імені Тараса Шевченка;
Гурак Руслан Васильович – голова Державної інспекції навчальних закладів України.

Відбулися зустрічі професорів з України в Лісабонському університеті (Universidade de Lisboa) з віце-ректорами Е.Перейра та Д.М. душ Анжуш Феррейра за участю координатора з міжнародних відносин К.Н.Коррейя; з керівництвом Філологічного факультету Лісабонського університету, директором П.Ф.Алберту; в Католицькому університеті Португалії (Universidade Católica Portuguesa) з ректором М. да Глорія Гарсією та віце-ректором І.К.Жіл; в Новому університеті Лісабона (Universidade Nova de Lisboa) з віце-ректором Ж.Саагуа.

Окрім цього, у приміщенні Культурно-інформаційного центру проведено зустріч з представниками українських громадських організацій, що діють на території Португалії.

У ході переговорів було обговорено широке коло науково-освітніх питань, зокрема йшлося про шляхи активізації та розширення співпраці між університетами, а також налагодження партнерських відносин між ректорами українських і португальських вищих навчальних закладів.



Варто зауважити, що поїздка була організована за сприяння Українсько-турецького культурного центру "Сяйво", головою установчого комітету якого є професор КНУ Володимир Сергійчук.

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024