Новини

 

День фізика – 2006

22.05.2006
День фізика – 2006 відбувся на фізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка 16-21 травня 2006 року. День фізика на факультеті має довгу історію. У 1963 році за аналогією Дня Архімеда МДУ ім. М. В. Ломоносова, в Київському університеті був проведений День фізика, який поступово перетворився у щорічне відзначення професійного свята.

Цього року ДФ-2006 відзначали цілий тиждень. Шістнадцятого травня відбулися урочисті збори фізичного факультету, присвячені 100-річчю з дня народження ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктора фізико-математичних наук, професора О. З. Голика. Оскільки головною метою ДФ є проведення акції з нагоди святкування Днів науки в Україні та привернення уваги молоді до вагомої ролі науки в сучасному суспільстві, на фізичному факультеті в рамках святкування ДФ відбулась конференція молодих вчених “Наука ХХІ століття”. Під час роботи конференції протягом двох днів молоді вчені мали змогу обговорити багато актуальних проблем, які постали перед сучасною наукою. А це в свою чергу дасть змогу талановитій молоді, обмінявшись досвідом, плідно співпрацювати в різних галузях фізики.

Студентів-першокурсників було урочисто посвячено у фізики дев’ятнадцятого травня під час традиційного параду. Крім того, відбулась прес-конференція за участю улюблених викладачів, видатних випускників і науковців. Було проведено цікаві ігротеки та аукціон, після якого всі бажаючі змогли відвідати вечір авторської пісні “Гітара по колу” та потанцювати на дискотеці. Розваги розвагами, а про здоров’я треба дбати. Тож двадцятого травня відбулись спортивні змагання.

Як стверджують самі фізики, це свято завжди привертає увагу молоді, популяризуючи фізику у суспільстві.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024