Новини

 

Презентація освітніх можливостей, які надає Посольство США в Україні

29.04.2016
Довгоочікувана презентація Відділу преси, освіти та культури Посольства США та мережі EducationUSA Україна відбулася 28 квітня в Університеті. Судячи з аудиторії, наш захід видався дуже актуальним, адже були присутні школярі, студенти, випускники минулих років, працівники різних галузей, і не тільки освітніх, гості з інших міст.

Відкривав зустріч проректор з науково-педагогічної роботи В. Бугров, який подякував за співпрацю представникам Посольства США.



Загалом, презентацію за доповідями спікерів умовно можна поділити на три частини. Першою виступала Кетрін Хеллок, заступник аташе з питань освіти та культури Посольства США в Україні. Вона констатувала факт популярності і відмінності американської освіти. Наступним спікером була Вікторія Михайленко, помічник аташе з питань освіти та культури Посольства США в Україні. Пані Вікторія розповіла про актуальні американські програми та особливості аплікаційного процесу. Останньою виступала Наталія Еттен, старший радник з питань вищої освіти в США, EducationUSA Україна. Вона була випускницею програми Фубрайт і поділилася власним досвідом.

Шквал запитань до спікерів підтвердив актуальність презентації. Так, аудиторію цікавило: порядок оформлення рекомендаційних листів та мотиваційних листів, роль співбесіди, вікові обмеження, які потрібні мовні тести. Відмітимо одне з найцікавіших запитань – «якщо студент провалився, не пройшов за програмою, чи може він подаватись наступного року?» Відповідь була позитивною: так, звісно може, суб'єктивності не буде.

Наприкінці презентації спікери дали декілька порад:
• якщо ви хочете податись на програму, потрібно ознайомитись з усією публічною інформацією, яка доступна, а вже потім йти на індивідуальні консультації;
• рекомендаційний лист не має бути характеристикою;
• коли студент представляє себе на співбесіді, він повинен показати, що він є самодостатнім і відповідає усім вимогам конкурсу.
Відділ академічної мобільності КНУ
Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024