Новини

 

Співпраця факультету психології з Українським гуманітарним ліцеєм

19.04.2016
Співпраця двох навчальних закладів має доволі давню історію. Український гуманітарний ліцей виступає базою практики для студентів факультету психології, які опановують уміння та навички роботи психолога у середньому навчальному закладі. Останнім часом відбувається значне пожвавлення партнерських контактів на підґрунті укладеного договору про співпрацю між ліцеєм та факультетом психології.

1 березня 2016 року відбулося засідання кафедри психології розвитку за участю психолога ліцею Олени Іллівни Яремчук, на якому було ухвалено рішення про організацію співпраці факультету психології КНУ імені Тараса Шевченка та Українського гуманітарного ліцею.Це рішення було підтримано деканом факультету психології Іваном Данилюком та директором Українського гуманітарного ліцею Ганною Сазоненко.

Дні факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що проходять у ліцеї (1-30 квітня 2016 року), допомагають його вихованцям побудувати власну траєкторію успіху.




6 квітня в межах програми факультету з профорієнтації школярів декан факультету психології професор І. В. Данилюк та представники студентського самоврядування факультету провели зустріч з викладачами та старшокласниками ліцею. Це дало ліцеїстам можливість отримати повну інформацію про навчання на факультеті та зробитиосмислений професійний вибір.

В ході зустрічі І. В. Данилюк подарував ліцею книги видатних українських психологів.

А 15 квітня відбувся навчальний тренінг для учнів Українського гуманітарного ліцею, який проводили студентки 1 курсу магістратури факультету психології Ліна Какуша та Тетяна Клочко. Вони ознайомили ліцеїстів із науковою психологією, розповіли про базові поняття теорії емоційного інтелекту та виконали декілька практичних вправ.

Більшість присутніх на тренінгу мріють стати студентами КНУ імені Тараса Шевченка, тож їм було цікаво поспілкуватися з тими, хто втілив свою мрію, розпитати про студентське життя та умови вступу до університету.

Студенти-психологи отримали запрошення до подальшої співпраці, адже в ліцей психологи завжди приходять з цікавими ідеями та майстер-класами.

Так 22 квітня у ліцеї пройде воркшоп Голови Клубу розвитку факультету психології, студента 2 курсу магістратури Сергія Литвина на тему «Як працює наш мозок, коли ми користуємось гаджетами».

Завершиться цьогорічна робота виїзним тематичним засіданням кафедри психології розвитку на тему «Траєкторія індивідуального розвитку ліцеїста».



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024