Новини

 

Загальні збори Спілки ректорів ВНЗ України

15.04.2016
15 квітня 2016 року на базі КНУ імені Тараса Шевченка відбулися Загальні збори Спілки ректорів Вищих навчальних закладів України.
Про підсумки роботи Спілки ректорів за звітний період (з 1 грудня 2014 р. по 1 квітня 2016 р.) і основні завдання щодо розвитку вищої школи та її інтеграції в європейський освітній простір доповів президент Спілки ректорів ВНЗ України, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.
Він наголосив на тому, що за звітний період Спілкою ректорів проводилася робота щодо активізації участі науково-педагогічної діяльності вищої школи у формуванні державної політики з питань вищої освіти та інтеграції вищих навчальних закладів України в європейський освітній простір. Зокрема, готувалися експертні висновки та проекти законодавчих і нормативно-правових актів та ініціативні листи з проблемних питань діяльності вищої школи, організовувалися конференції, наради, семінари, круглі столи і міжнародні заходи, проводилися наукові дослідження тощо. Здійснювалася також організаційна робота, спрямована на надання вищим навчальним закладам методичної допомоги в реалізації прав автономії, передбачених Законом України «Про вищу освіту».
Аналізу стану і завданням щодо подальшого впровадження Закону України «Про вищу освіту» була присвячена доповідь першого заступника міністра освіти і науки України Інни Совсун.

Директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров доповів про особливості організації вступної кампанії 2016 року та основні завдання вищих навчальних закладів щодо забезпечення її проведення.

Результати дослідження якості конкурсного відбору студентів вищих навчальних закладів за результатами зовнішнього незалежного тестування проаналізував заступник директора Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Володимир Ковтунець. Доповіді були активно обговорені учасниками зборів.

На Загальних зборах Спілки ректорів ВНЗ України було розглянуто організаційні питання. Учасники зборів затвердили:
- Статут Громадської організації «Спілка ректорів вищих навчальних закладів України (в новій редакції);
- емблему Спілки ректорів та її опис;
- Положення про нагороду Спілки ректорів «Відзнака Спілки ректорів вищих навчальних закладів України», опис нагороди і зразок посвідчення;
- зразок посвідчення члена (почесного члена).























Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024