Новини

 

Київський університет відзначив 61 річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні

05.05.2006
День Перемоги - це свято, велич якого не тьмяніє з роками. Воно гуртує представників усіх поколінь у їхньому щирому прагненні віддати данину шани й поваги воїнам-фронтовикам, ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни і підняли країну з руїн у повоєнні роки.

Трудовий колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка відзначив 61 річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні відзначив рядом святкових заходів 5 травня цього року.

Перед стінами червоного корпусу відбувся Урочистий мітинг колективу Київського університету на честь 61-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр., після якого ветерани, керівництво університету, декани факультетів, директори інститутів та студенти поклали квіти до Пам’ятного знаку викладачам і студентам університету, загиблим у боях Великої Вітчизняної війни. На факультетах, в інститутах з цієї нагоди відбулись зустрічі з ветеранами, бесіди, лекції. Так, наприклад, на філософському факультеті студенти вітали ветеранів, влаштувавши концертну програму.

Шістдесят один рік минув від тоді, як у травні 1945 року капітулювала фашистська Німеччина, а наші війська здобули перемогу у найбільшій в історії людства війні. 61 держава з населенням 1 мільярд 700 мільйонів чоловік брала участь у Другій світовій війні. Воєнні дії велися на території сорока країн світу. Величезною ціною заплатив наш народ за Перемогу. Україна, яка опинилася в епіцентрі найжорстокіших битв, втратила близько 8 мільйонів своїх громадян. Смерть однієї людини – це трагедія. А коли мільйони... Тому День перемоги у щороку озивається у серці кожного українця радістю і тугою. Адже немає в Україні родини, якої б не торкнулась своєю чорною рукою війна. Цей день назавжди залишиться для нас затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги.
Бо без цієї Перемоги не було б, мабуть, Української держави і самої української нації.

Тож дякуємо Вам, шановні ветерани, герої фронту і тилу за мирне небо над нашою рідною українською землею! Для повоєнних поколінь Ваш подвиг завжди зорітиме прикладом безкорисливого служіння Батьківщині, яскравим взірцем патріотизму. Щиро вітаємо вас з 61-ю річницею Перемоги! Бажаємо Вам і Вашим сім’ям міцного здоров'я, радості, достатку і довгих років щасливого життя!


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024