Новини

 

Шевченківські лауреати підтримали добру традицію

09.03.2016
9 березня 2016 року в Актовій залі Головного навчального корпусу КНУ імені Тараса Шевченка відбулася зустріч із лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка різних років. Ректор КНУ академік Леонід Губерський зазначив, що зустрічі університетської громади з шевченківськими лауреатами вже стали давньою і доброю традицією.




Про вплив Шевченка на їхню творчість і життя розповіли Іван Драч, Юрій Мушкетик, Микола Жулинський, Мирослав Вантух, Михайло Наєнко, Петро Перебийніс, Леонід Горлач.







Кожного року Шевченківська премія називає нові імена талановитих митців. Наразі – це відомий український дисидент і публіцист Левко Лук’яненко, художник Михайло Гуйда, оперна співачка Анжеліна Швачка.







Вони теж говорили про надзвичайну силу і актуальність поетичних послань Тараса Григоровича Шевченка до нащадків, до сучасників. Про те, що не достатньо просто мати вдома «Кобзар», – цю Велику Книгу, потрібно перечитувати й діяти так, як нам заповідав Тарас Шевченко. Своїм пророчим словом він веде нас до вільної, сильної держави, де пануватимуть добро і справедливість.




«Розкуйтеся! Братайтеся! Оновлюйтеся! До цього закликає нас великий Тарас. І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люде на землі», – так завершив свій виступ професор КНУ Михайло Наєнко (лауреат Шевченківської премії 1996 р.).







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024