Новини

 

Конференція в ІФ з нагоди Дня рідної мови

22.02.2016
21 лютого світ відзначив Міжнародний День рідної мови. Він був встановлений ЮНЕСКО у 1999 році з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Інститут філології КНУ імені Тараса Шевченка провів 22 лютого Міжнародну наукову конференцію.




Її учасниками стали відомі мовознавці, літератори, лінгвісти, світила вітчизняної філологічної науки, молоді науковці, студенти. Серед гостей – Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко, президент Міжнародної Асоціації Україністів Міхаель Мозер, директор Лінгвістичного навчального музею при КНУ професор Костянтин Тищенко та інші.







Вітаючи присутніх, ректор КНУ академік НАН України Леонід Губерський наголосив, що ми вшановуємо рідну мову в складний для України час, коли вона потерпає від зовнішньої агресії і політичних протистоянь. Тож нам, як зіницю ока, треба берегти наші національні святині, що об’єднують народ, роблять його сильним і непереможним, вселяють віру у добро. Серед цих святинь чільне місце посідає наша рідна українська мова. І те Слово, що його на сторожі народу поставив Тарас Шевченко є його скарбом і головним оберегом. А ще тим, що ми називаємо національною ідеєю.Ректор підкреслив, що він радий бачити у залі так багато студентської молоді, а відтак переконаний, що доля нашої рідної мови у надійних руках.










На конференції прозвучали доповіді і виступи, у яких йшлося про необхідність вивчати і берегти рідну мову, як запоруку нашої ідентичності у світі.






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024