Новини

 

Візит студентів та викладачів КНУ до Нортумбрійського університету (Англія)

19.02.2016
7-15 лютого 2016 року 4 викладачі та 2 студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка в межах реалізації проекту № 530534-TEMPUS-1-2012-1-UK-TEMPUS-SMGR «IMPRESS» – «Підвищення ефективності студентських служб» (координатор – проф. Черняк О. І., завідувач кафедри економічної кібернетики економічного факультету) відвідали Нортумбрійський університет (м. Ньюкасл-на-Тайні, Великобританія).
20769


20769


Учасниками візиту стали викладачі – виконавці проекту – доц. Світлана Пащенко, доц. Ганна Харламова, доц. Максим Ситницький та асист. Олександр Шабелюк. Студентство університету представляли - студент 4 курсу економічного факультету Денис Бабаєв та студентка 2 курсу факультету психології Вікторія Горейко.

20769


20769


В рамках семінару було визначено основні здобутки проекту, що мають своє розповсюдження на всі чотири українські ВНЗ-партнери проекту:
1) Київський національний університет імені Тараса Шевченка (м. Київ);
2) Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (м. Харків);
3) Донецький національний університет (м. Вінниця);
4) Львівський національний університет імені І. Франка (м. Львів).
Результати роботи команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка в рамках проекту:
1) Створена та запроваджена Всеукраїнська база вакансій роботодавців разом із зручним App додатком, що має на меті поєднати в найоптимальніший спосіб студента з потенційним роботодавцем.
2) Студенти університету пройшли тренінг із залучення досвіду роботи студентських служб та органів самоврядування одного з кращих ВНЗ Європи за рівнем студентського самоврядування та рівня комфортності студентського навчання, а також провели зустріч з президентом європейської асоціації студентського самоврядування.
3) За досвідом Нортумбрійського університету фахівцями КНУ імені Тараса Шевченка розроблено та запроваджено новітній для України курс «Soft skills», забезпечений сучасним е-підручником.
4) Студенти та викладачі українських університетів провели дебати на тему «Чи має англійська мова стати мовою освітнього простору в Україні»? Така практика стала моделлю для подальшої ефективної розробки критеріїв оцінювання результатів навчання студентів в рамках курсу «Soft skills».
5) Узгоджено, що оцінка результатів навчання студентів в рамках курсу «Soft skills» буде виставлятися на базі рефлексивного есе (індивідуальні навики) та оцінки активності на дебатах (командні навички). Ця робоча зустріч забезпечила адаптацію опису та структури курсу повністю під вимоги Нортумбрійського університету, що дозволить слухачам курсу отримувати статус студентів цього ВНЗ Великобританії (з повним доступом до бібліотечних джерел ВНЗ) та після успішного завершення курсу мати Сертифікати за підписом ректора Нортумбрійського університету та ректорів 4-х ВНЗ України – партнерів проекту.
6) На квітень місяць 2016 р. планується великий студентський конгрес з нагоди завершення проекту задля подальшої дисиміляції продуктів проекту в усіх ВНЗ України. Конгрес, що буде проведений у Києві за підтримки проекту, має на меті зібрати понад 100 студентів – представників ВНЗ всієї України, студентського самоврядування, Європейської Асоціації студентського самоврядування, викладачів та розробників «Soft skills» курсу та координаторів проекту.
7) Для Київського національного університету імені Тараса Шевченка учасники проекту Європейського союзу «TEMPUS-Impress» підготували та надрукували буклети англійською мовою для інформування іноземних студентів !

20769


20769


Команда проекту № 530534-TEMPUS-1-2012-1-UK-TEMPUS-SMGR «IMPRESS» – “Підвищення ефективності студентських служб” (координатор - проф. Черняк О.І.)





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024