Новини

 

Нові інформаційні технології в освіті

15.02.2016
11 лютого 2016 року на базі КНУ імені Тараса Шевченка відбулася науково-практична конференція, присвячена проблемам та перспективам використання інформаційних технологій у підготовці кадрів для національної економіки, підвищення рівня викладання та здобуття професійних навиків майбутніми фахівцями ще у вищих навчальних закладах України.

Близько 300 представників з 120 навчальних закладів зібралися в Актовій залі головного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка для обговорення ролі ІТ в освіті, впровадження професійних стандартів, співпраці ІТ-компаній з навчальними закладами, зокрема використання рішень "1С:Підприємство" у підготовці спеціалістів технічних та економічних спеціальностей.


Організували конференцію компанія «Скайлайн Софтвер» спільно з університетом за підтримки Міністерства освіти та науки України. Її відкрив заступник міністра С. М. Стріха. Він підкреслив важливість IT-сектора в формуванні потужності нашої держави: "ІТ-галузь в Україні є найбільш динамічною і саме з нею пов'язана велика кількість історій успіху, якими ми можемо пишатися". Максим Віталійович також звернув увагу на першочергові завдання, що стоять сьогодні перед освітянами: це підвищення якості освіти в ІТ, вироблення нових стандартів використання інформаційних технологій та інновацій в освіті загалом; тісна взаємодія навчальних закладів з бізнес-середовищем.

З вітальним словом до учасників звернувся проректор з наукової роботи КНУ В. С. Мартинюк, який відзначив важливість проведення подібних заходів, направлених на зміцнення співпраці освітян та бізнесу, впровадження в навчальний процес сучасних інформаційних технологій.

Ділову частину конференції відкрив директор «Скайлайн Софтвер» В. Б. Мазур. Він представив присутнім освітні ініціативи, що на сьогоднішній день уже реалізовані партнерами 1С:Франчайзі, а також окреслив нові напрямки співпраці з навчальними закладами, вдосконалення використання програм «1С:Підприємство» та сервісів 1С:ІТС Україна в учбовому процесі


В ході конференції відбулася дискусія щодо запровадження у практику професійних стандартів. В ній взяли участь представники влади, викладачі-науковці, експерти.









Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024