Новини

 

Міжнародний форум німецько-української академічної співпраці

08.02.2016
28 та 29 січня 2016 р. у м. Берлін відбувся міжнародний форум "НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЧНА СПІВПРАЦЯ: НАЙКРАЩИЙ ДОСВІД, ВИПРОБОВУВАННЯ ТА МОЖЛИВОСТІ".

Цей захід був ініційований групою німецьких науковців українського походження. Організаційну підтримку надали Німецька служба академічних обмінів (DAAD), Фонд Александра фон Гумбольдта (AvH) та Німецьке науково-дослідницьке співтовариство (DFG, German ResearchFoundation) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини (BMBF) та програми "Міграція для розвитку" (PME) / Допомога у поверненні фахівців через Центр міжнародної міграції і розвитку (CIM).

Мета зустрічі – сприяти розвитку німецько-української співпраці в науці та вищій освіті. На заході була створена широка платформа для обміну інформацією та найкращим досвідом у сфері двосторонньої академічної співпраці, особливо на базі цільових фондів та відповідних програм підтримки для сприяння сталим реформам в Україні та діалогу між науковою спільнотою і організаціями, що фінансують та підтримують академічну і науково-технологічну співпрацю з Україною.

Як результат було прийняте колективне рішення про створення ГО “Українська Академічна Міжнародна Мережа” (робоча назва: the UKRAINE Network). Мета цієї мережі – сприяти розвитку академічної співпраці з Україною, сприяти поширенню фахового знання про Україну в Німеччині та навпаки, сприяти розвитку кар’єрних можливостей її членів і поширенню інформації про них.

КНУ імені Тараса Шевченка на цьому заході представляли завідуючий кафедри геофізики, член Національної агенції із забезпечення якості вищої освіти України, проф. С. А. Вижва, директор Центру німецького права (http://zdr.knu.ua/ua/), проф. Р. С. Мельник та президент ГО "Німецько-український правознавчий діалог" (http://rechtsdialog.org/ua/), д.ф.н. О. А. Шаблій.

Автор: О. А. Шаблій

Фото – Copyright DAAD/Zensen.








Центр комунікацій
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024