Новини

 

Відбулося лютневе засідання Вченої ради КНУ

02.02.2016
1 лютого відбулося чергове засідання Вченої ради КНУ . На порядок денний було винесено «Основні результати фінансово-економічної діяльності Університету в 2015 році» ( доповідь зробила головний бухгалтер КНУ В. П. Денисенко) та «Інформацію про роботу Постійної бюджетно-фінансової комісії Вченої ради» ( доповів голова ПК В. Д. Базилевич). У доповіді головного бухгалтера зазначалося, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2015 рік», для КНУ імені Тараса Шевченка було виділено за 5 бюджетними програмами 1 067, 1 млн. грн., зокрема , за загальним фондом – 685,5 млн. грн., за спеціальним фондом – 331, 9 млн. грн., що відповідало 87, 0%. Було зроблено порівняльний аналіз запланованих та фактичних надходжень за 2015 рік.

Найбільші видатки по загальному фонду складають: на заробітну плату – 54, 3 %, харчування учнів – 24,2%, оплату комунальних послуг – 14,1%, загального фінансування. Членам Вченої ради була доведена детальна інформація про структуру видатків. Проаналізовано видатки по спеціальному фонду. Зокрема у 2015 році придбано обладнання, комп»ютерну техніку, бібліотечні фонди тощо на суму 9162, 0 тис. грн., а також проведено капітальні ремонти , будівництво, реконструкцію на суму 9264,4 тис. грн., проведено поточні ремонти на загальну суму 2 915,0 тис. грн.

Начальник планово-економічного відділу КНУ Білявська О. Б. поінформувала про уточнення до кошторису КНУ на 2016 рік

Звіт про результати фінансово-економічної діяльності КНУ було схвалено, роботу визнано задовільною. Повний звіт буде розміщено на сайті КНУ.

З інформацією про роботу Постійної бюджетно-фінансової комісії Вченої ради за ІІ півріччя 2014 та 2015 р. виступив її голова В. Д. Базилевич. У звітному періоді вона виконала значну роботу спрямовану на формування кошторисів КНУ , пошук джерел збільшення дохідної частини спецфонду університету; аналіз напрямів використання коштів та визначенні пріоритетів у застосуванні режиму економії, удосконалення механізму застосування норм «Положення про принципи та порядок розподілу коштів спеціального фонду КНУ імені Тараса Шевченка.

Виступаючи в обговоренні блоку фінансових питань, ректор КНУ Леонід Губерський зазначив, що необхідно активніше і повніше інформувати громадськість про фінансовий стан і рух університетських коштів не лише в цілому по університету, але й у підрозділах. Потрібно чітко знати, скільки отримує факультет чи інститут від держави, скільки заробляє, куди і скільки витрачає, скільки йому потрібно в разі необхідності додатково від університету і при цьому думати про економію фінансів і про те, як їх акумулювати. І всі ці процеси повинні бути відкритими і прозорими.

На засіданні Вченої ради 1 лютого були розглянуті також поточні питання.


















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024