Новини

 

У ВІКНУ проходять заняття з топографії

02.02.2016
За ініціативи Громадської організації “Картографічна сотня” та активної підтримки досвідчених викладачів кафедри топогеодезичного забезпечення кандидатів технічних наук полковника Павла Савкова та підполковника Романа Писаренка для громадських активістів та добровольців на базі Військового інститут проходять заняття з військової топографії та багатоденний практичний курс “Геоінформаційні системи і технології у військах” (для офіцерів).







Серед головних завдань подібних навчань – забезпечення українських захисників актуальними картографічними матеріалами, навчання з топографії, участь у реформуванні всієї картографічної галузі в Україні (військової і цивільної), популяризація ГІС для аналізу та прийняття управлінських рішень в усіх галузях знань.







– Ми сприяємо забезпеченню картографічними матеріалами всіх волонтерських організацій, добровільно-патріотичних формувань, підрозділів СБУ, МВС, ЗСУ, що беруть участь в АТО, в охороні Державного кордону та стратегічних об’єктів країни, – зазначив один із учасників навчань, який активно допомагає наших захисникам на Сході України.

За словами підполковника Романа Писаренка такі навчання дадуть змогу підвищити рівень обороноздатності нашої армії, адже без такої важливої складової, як топографія, успішне ведення бойових операцій майже неможливе, особливо коли мова йде про еру інформаційних технологій та виходячи з самого характеру війни.




Варто зазначити, що учасники прибули з багатьох регіонів нашої держави. Один із громадських активістів Дмитро Даценко прибув на сьогоднішнє заняття з Дніпропетровська літаком аби не втратити таку можливість.

Для мене це спроба відчути себе приналежним до важливої справи. Оскільки в нашій країні військових топографів готують лише тут, тож не пошкодував часу аби повчитись і набратися корисного досвіду, – ділився своїми враженнями Дмитро.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024