Новини

 

Відбулася презентація книги кіпрського письменника

21.03.2006
Презентація книги кіпрського письменника Ісмаїла Бозкурта “Можливо одного дня” відбулась в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка 20 березня 2006 року.

На презентації були присутні Ісмаїл Бозкурт, автор книги, Михайло Василенко, заступник голови Спілки письменників України, Дора Арнаут, доцент кафедри тюркології Інституту філології, Сергій Грабар, поет, Мустафа Хастюрк, директор Департаменту культури Північного Кіпру та студенти, що вивчають турецьку мову.

На початку презентації Володимир Підвойний, завідувач кафедри тюркології Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, привітав всіх присутніх та зазначив: “Сподіваюсь, що в Україні цей роман стане одним з найпопулярніших.” Він також побажав автору успіхів, творчого натхнення та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Книгу “Можливо одного дня” переклала на російську мову доцент кафедри тюркології Інституту філології Дора Арнаут. У книзі розповідається про кохання кіпріота і грекині та про їхні переживання. Події роману розгортаються на острові Кіпр, під час греко-турецького конфлікту наприкінці шістдесятих років 19 століття.


Наприкінці зустрічі студенти мали змогу поспілкуватися з автором роману Ісмаїлом Бозкуртом та задати йому питання.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024