Новини

 

Свято вогнів в Актовій залі КНУ

15.12.2015
В актовій залі КНУ народна студія індійського танцю «Накшатра» Молодіжного центру презентувала індійське свято вогнів «Дівалі». Свято Дівалі (або Діпавалі), на транскриті означає «Вогняне гроно», з хінді «Шлях вогнів» і в Індії відзначається протягом п’яти днів. Головним атрибутом свята вважається вогонь.

На свято завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Монодж Кумар Бхарті з дружиною Анамікою Бхарті, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні звязки) Петро Бех. Прийшов також відомий український музикант майстер гри на індійському інструменті \"табла\" Сергій Пучков. Він розповів історію походження цього інструмента та провів невеликий майстер-клас, виконавши уривок однієї зі своїх авторських композицій. На святі були представлені індійські танці Малларі, Алларіпу, Ганеша Каутувум, Варнам, Джана-Джана, Діпаанджалі.

Cтудія індійського класичного танцю «Накшатра» була заснована у березні 2004 року. Заняття в студії проводяться по традиційній схемі вивчення індійського танцю «гуру шишпия парам-парам». Опрацьовується техніка, теорія та історія класичного танцю в з стилі Бахаратанатьям. Велика увага приділяється фізичній підготовці і стрейчингу з елементами хатха йоги. У 2008 році «Накшатра» отримала звання народного аматорського колективу. Керівник студії і режисер свята Вікторія Буренкова.



















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024