Новини

 

Українці з Словаччини виступили в Мистецькому салоні КНУ

10.12.2015
9 грудня у Мистецькому салоні КНУ шанувальники поетичної та музичної творчості вітали співочо-музичний колектив зі Словаччини, що привіз до Києва двогодинний концерт – літературну композицію з творів лемківського поета Богдана- Ігоря Антонича «Гармонія душі».

Режисером і модератором цього дійства є добре відома в польській та словацькій діаспорі українська артистка Ліна Гвать, яка і заснувала цей творчий колектив. Він з успіхом виступив на багатьох сценах Європи.






Вибір героя-автора для композиції обумовлений всеукраїнським значенням та актуальністю поезії Богдана- Ігоря Антонича для сучасності. Вірші, а композиція складається з чотирьох частин – «Мистецтво слова», «Війна і слово», «Олекса Довбуш» та «Гармонія душі», ілюструвалися народними та авторськими піснями у душевному виконанні тріо у складі Яни Адамишинової, Марії Хомової та Івети Космачової. Це гармонійне поєднання художнього слова, співу та музики вразило і розчулило слухачів.






Лемківську пісню «Пливе кача по Тисині» у виконанні Марії Хомової слухали стоячи. Адже вона стала своєрідним гімном-реквіємом за героями Майдану і загиблими у війні на Сході України.







Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024