Новини

 

Досвід бібліотеки ім. М. Максимовича в наукометричній роботі

04.12.2015
4 грудня науковці КНУ імені Тараса Шевченка взяли участь в семінарі «Наукометричні бази даних як інструментарій реалізації наукового та науково-технічного потенціалу в контексті інтеграції до Європейського наукового простору».
та НАН України спільно з консорціумом e-VERUM за сприяння компанії Thomson Reuters.

Заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха підкреслив, що наукометричні бази – це можливість залучати грантове фінансування, інформувати вчених про те, які напрямки досліджень розвиваються, які вже вичерпані. «Ми не використовуємо всіх можливостей баз. Семінар дає можливість обговорити те, як змінити ситуацію. Вченому потрібно не тільки здійснити дослідження, а й розмістити результат наукового дослідження в тому журналі, де його робота стане надбанням світової наукової спільноти. Інакше стаття перетвориться лише на одиницю внутрішньої звітності», - зауважив він.

Директор наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олег Сербін розповів про інформаційні ресурси для науки і освіти ( на прикладі КНУ ). Він зазначив, що необхідно долучатися до корисних ініціатив, що спрощують доступ до електронних баз даних. Олег Сербін також розповів про створену в університетській бібліотеці службу інформаційного моніторингу. На його думку, це дає поштовх до активізації в науково-дослідній та наукометричній роботі.






















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024