Новини

 

День в’єтнамського вчителя в Інституті філології

23.11.2015
20 листопада в Інституті філології КНУна кафедрікитайської, корейської та японської філології відзначали День в’єтнамського вчителя. На святкування приїхали поважні гості: заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні – Нгуєн Фан Хонг Хай, другі секретарі Посольства – Хоанг Тхі Ань Суан і Фан Дик Нгіа, поет, член спілки письменників Ханоя До Тхі Хоа Лі та поет В’єтнаму Хо Ші Чук.

Нгуєн Фан Хонг Хай , вітаючи присутніх зі святом наголосив: «Я радий бути присутнім на святкуванні Дня найповажнішої професії у В’єтнамі – вчителя. Приємно, що в Інституті філології вивчають в’єтнамську мовою. Сподіваюся, що відносини між В’єтнамом і Україною успішно розвиватимуться, а студенти-в’єтнамісти будуть міцним містком між країнами».

Із вітанням виступив завідувач кафедри - Іван Бондаренко, а також заступник директора ІФ з міжнародних зв’язків – Сергій Скрильник.

В’єтнамську мову в Інституті нині вивчає чотири курси студентів, які й підготували для гостей цікаву програму: вірші та пісні в’єтнамською мовою.

В Інституті філології в’єтнамську мову викладають носії мови – Ха Тхі Ван Ань, Ву Туан Хоанг, Ха Бік Дієп, а також Вікторія Мосійчук та Євгенія Гобова. Завдяки їм в’єтнамська мова стає все більш популярною.













Каріна Дорошенко
Фото – Валерій Попов

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024