Новини

 

Видатний український філософ Мирослав Попович презентував у КНУ нову книгу

19.11.2015
У Всесвітній день філософії в КНУ імені Тараса Шевченка видатний український філософ, директор Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАНУ Мирослав Попович презентвав книгу "Кровавый век", що присвячена ключовим подіям ХХ століття: від Першої світової війни до кінця «холодної війни».

За словами автора , він прагнув використати результати дослідницької роботи культурологів й істориків для того, щоб зрозуміти сенс історичних подій, трагізм доль світової цивілізації, поглянути на хід історії та її інтерпретації з філософської позиції. На думку автора, об’єктивний підхід до історичного процесу дозволяє побачити трагізм епохи та оцінити героїзм людини, яка здатна захистити власні цінності. «Мій задум полягав у тому, щоб про смисл історичних подій говорити науково», - зауважив Мирослав Попович.

«Філософія сьогодні постає особистісним досвідом, що спрямований у майбутнє і задає цінності майбутньому розвитку. Книга, презентована сьогодні - особливий досвід осмислення тих подій, що визначають наше сьогодення», - зазначив заступник декана філософського факультету КНУ Сергій Руденко. По закінченні презентації відбулася автограф-сесія.
















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024