Новини

 

Центр українознавства - 15 років діяльності

29.10.2015
29 жовтня 2015 року відбулася Міжнародна наукова конференція «Українство в контексті світових цивілізаційних процесів», яку організував і провів Центр українознавства філософського факультету як підсумок дослідження науково-дослідної теми за 2011-2015 роки та з нагоди 15-річчя діяльності.
В конференції взяло участь 90 учасників, в тому числі 9 закордонних - з Білорусі (м. Могильов), Польщі (мм. Варшава, Жешув) і Франції (м. Страсбург). Крім представників наукових і навчальних установ м. Києва, на конференції були присутні 40 науковців та освітян з інших міст України
Пленарне засідання відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, який привітав колектив Центру українознавства з 15-річчям наукової діяльності. Учасників конференції привітала директор Музею книга і друкарства України Валентина Бочковська, яка подарувала Центру з нагоди ювілею новонадруковане факсимільне видання Біблії. До вітань Центру долучилися також іноземні гості. Про здобутки Центру українознавства за 15 років існування та головні результати з теми дослідження розповів директор Центру, професор Микола Обушний. В рамках пленарного засідання старший науковий співробітник Світлана Кагамлик презентувала видання Центру українознавства за 2000 – 2015 рр.
В рамках секційних засідань конференції було розглянуто проблеми, що стосувалися теоретико-методологічних проблем розвитку українства в контексті світових цивілізаційних процесів; євроінтеграційного вибору українців в українознавчому вимірі; трансформації цивілізаційної ідентичності громадян України; ролі української еліти в процесах консолідації нації та цивілізаційного вибору України; цивілізаційного розвитку українства у гендерному вимірі; культурно-інтелектуальної взаємодії українства з європейським цивілізаційним простором; проблем закордонного українства в процесах цивілізаційних трансформацій тощо.







Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024