Новини

 

Шевченківська весна

03.03.2006
Четверта міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених “Шевченківська весна. Сучасний стан науки: досягнення, проблеми та перспективи розвитку” проходила 2-3 березня 2006 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Її організаторами виступили: Наукове товариство студентів та аспірантів, Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка та „Фонд сприяння розвитку студентського самоврядування „Універсітас”.

За чотири роки “Шевченківська весна” стала ще однією доброю традицією університету, яка відповідно до своєї мети об’єднує молодих науковців і допомагає їм реалізувати їх потенціал.

Цього року урочисте відкриття конференції відбулось другого березня в актовій залі Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З вітальним словом до молодих науковців звернувся голова Програмного комітету, декан факультету соціології та психології доктор історичних наук, член-кореспондент НАН України Володимир Євтух. Він зауважив, що проглянувши програму, приємно здивований розмаїтістю тем, які досліджують учасники конференції. Наприкінці свого виступу Володимир Євтух побажав усім присутнім добра, щастя та цікавих ідей, які необхідно відстоювати серйозно, адекватно, не дивлячись на наукові авторитети.

Наступним виступив голова Фонду сприяння розвитку студентського самоврядування “Універсітас” Іван Слободяник. Він підкреслив важливість та актуальність конференції і, побажавши плідної роботи, висловив сподівання зустрітися наступного року.

Після пленарного засідання робота конференції проходила на 13 тринадцяти секціях: біологія, військова справа, географія, економіка, журналістика, історія, кібернетика, механіка та математика, міжнародні відносини, соціологія та психологія, філологія, філософія, релігієзнавство.

На юридичному факультеті, в рамках конференції відбувся круглий стіл “Судова система України: стан і перспективи розвитку”. На фізичному факультеті пройшла мистецька акція “Грані пізнання” та відбувсь круглий стіл “Багатогранні фізики”.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024