Новини

 

Міні-лекторій «IHT KYIV PHYSICS FEST 2015»

26.10.2015
23-24 жовтня 2015 в Інституті високих технологій КНУ відбувся міні-лекторій «IHT KYIV PHYSICS FEST 2015». Усі, хто цікавиться фізикою, зустрілися з провідними професорами з всесвітньовідомих дослідницьких університетів: Масачусетського Технологічного Інституту (зараз там працюють 10 Нобелівських лауреатів), Інституту Вайцмана (найпотужніший і найпрестижніший науковий заклад Ізраїлю), Ексетерського університету (входить до топ-10 елітних ВНЗ Великобританії).










Леонід Левітов з Масачусетського Технологічного Інституту пояснив, чому ріст живих організмів підкоряється загадковим послідовностям, відомим у математиці як числа Фібоначчі, а також ознайомив аудиторію з перспективами використання «диво-матеріалу» графену; графену була також присвячена лекція Андрія Шитова з Ексетерського університету (в минулому - випускника Українського фізико-математичного ліцею).

Григорій Фалькович з Інституту Вайцмана розповів про фізику погодних явищ, а Ульф Леонардт з того ж інституту показав, як вражаючі технології сучасної оптики і фізики метаматеріалів дозволяють робити об’єкти невидимими і створювати аналоги «чорних дірок».
Лектори розповіли також про різноманітні міжнародні програми, в яких можуть брати участь українські студенти і аспіранти.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024