Новини

 

Відбулася конференція „Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології”

28.09.2015
Київський національний університет імені Тараса Шевченка, за ініціативою навчально-наукового центру радіаційної безпеки, факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем 24-25 вересня цього року провів щорічну V міжнародну конференцію „Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології”. У роботі конференції брали участь фахівці МАГАТЕ, провідних навчальних закладів, медичних, наукових та регулюючих установ, представники урядових структур.




Враховуючи, що актуальність розвитку медичної фізики тісно пов’язана з впровадження новітніх технологій в сферу охорони здоров’я, а підготовка фахівців з медичної фізики з урахуванням міжнародного досвіду є чинником, що суттєво впливає на стан здоров’я нації та розвиток науково-технічного потенціалу країни, учасники семінару зосередились на:
- зростаючої ролі медичної фізики у суспільстві;
- пріоритетних напрямах, які повинні якісно переформувати відношення науковців та практиків до цієї спеціальності;
- необхідності оновлення правової бази, щодо функцій медичного фізика.

Мета цього заходу - ефективне використання інтелектуального, творчого та промислового потенціалу вітчизняної науки для вирішення актуальних завдань та забезпечення сталого розвитку суспільства в освітній, науковій, промисловій та інноваційній складових, сприяння втіленню державної політики в області впровадження новітніх технологій та підготовки висококваліфікованих конкурентноспроможних кадрів для української держави.

Родзинка семінару – майстер-класи від провідних фахівців сучасних клінік.

Всі учасники семінару отримали сертифікат.




Учасники семінару вважають за доцільне:
- розширити міжнародні контакти та поглибити співпрацю з міжнародними провідними університетами та неурядовими організаціями, що працюють у сфері медичної фізики (та правовим забезпеченням її розвитку;
- поширити практику створення неурядових установ, які будуть опікуватися захистом прав пацієнтів при медичному опроміненні.


Директор навчально-наукового
центру радіаційної безпеки Л.І.Асламова






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024