Новини

 

Новий етап у співпраці з Університетом м. Анже

17.09.2015
17 вересня 2015 року в КНУ імені Тараса Шевченка відвідала делегація з Університету м. Анже (Франція) у складі професорів Марка Сале, Себастьяна Гоеба, Нарциса Ававрварі.




Візит відбувся відповідно до оновленої у лютому цього року Угоди про співпрацю між Анжейським та нашим університетами, з метою розширення співробітництва. «Надзвичайно приємно констатувати той факт, що ми не тільки поновили нашу співпрацю, а й перейшли на новий етап – спільні аспірантські дослідження», – зазначив під час зустрічі начальник відділу міжнародного співробітництва Андрій Кравченко.

«З Університетом м. Анже ми співпрацюємо тісно й результативно в рамках програми подвійного дипломування», – підтвердила заступник декана хімічного факультету з наукової роботи Зоя Войтенко. – З цього року організовуємо спільну аспірантуру. Двоє аспірантів нашого факультету Сергій Крикун ( кафедра органічної хімії) і Олег Стецюк (кафедра неорганічної хімії) виконуватимуть дисертаційне дослідження під спільним керівництвом професорів з нашого та Анжейського університетів»,– додала вона. Заступник декана розповіла, що передзахист і захист дисертацій відбуватимуться в КНУ. В Університеті м. Анже аспіранти проходитимуть семінар, за результатами якого президент французького університету засвідчує, що аспірант пройшов їхню програму і дає дозвіл на захист наукового дослідження.

Професор Марк Сале висловив впевненість у тому, що співпраця буде продуктивною й подякував керівництву університету за активну підтримку розвитку співробітництва між хімічними факультетами двох університетів.







Деталі плану співпраці на 2015-16 рік, а також тематики спільних наукових робіт магістрів і аспірантів члени делегації обговорять під час зустрічей з керівництвом та професорсько-викладацьким складом хімічного факультету.

Принагідно зауважимо, що хімічний факультет КНУ має досвід спільних аспірантських досліджень з французьким Університетом Поля Сабатьє. Загалом за кількістю університетів-партнерів, з якими наш університет має двосторонні партнерські угоди, Франція посідає одне з провідних місць – представлена 25 вищими навчальними закладами.

Тетяна Воротняк


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024