Новини

 

Досвід учасників бойових дій - офіцерам курсів

16.09.2015
У Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка офіцери структур по роботі з особовим складом проходять курси перепідготовки і підвищення кваліфікації. Робота з особовим складом надзвичайно відповідальна, вона потребує високої кваліфікації та знань психології, права, історії та статутів Збройних Сил України.

Для підвищення якості занять керівництво Інституту співпрацює з громадськими організаціями та об’єднаннями ветеранів, учасниками минулих збройних конфліктів та бойових дій на сході України. Під час останніх занять з перепідготовки перед офіцерами виступили учасники бойових дій у зоні АТО: молодший лейтенант Тетяна Овсепян, капітан Дмитро Земляний, майор Сергій Майданов, майор Віталій Шепелюк. Також поділилися досвідом учасники бойових дій на території інших держав: підполковник Геннадій Шеремет і полковник у відставці Валерій Аблазов.

Валерій Аблазов розповів слухачам про свій досвід управління військами та роботи з особовим складом під час війни в Афганістані. Він навів цікаві історичні паралелі щодо теперішньої війни на сході України та проаналізував зміни в патріотичному вихованні військовослужбовців у період незалежної України. Ветеран афганської війни акцентував увагу на критичній потребі проводити активнішу інформаційно-пропагандистську роботу серед військовослужбовців Збройних Сил України для протидії ворожій маніпулятивній пропаганді. У свою чергу підполковник Геннадій Шеремет поділився досвідом організації психологічної підготовки бійців під час бойових дій під час міжетнічних конфліктів (зокрема щодо Карабахського конфлікту). Він порадив офіцерам згуртовувати навколо себе актив підрозділу і формувати колектив роти, який допоможе підтримувати військову дисципліну.

Виступ молодшого лейтенанта Тетяни Овсепян був зосереджений на роботі психолога в зоні АТО. Вона вже працювала на посаді офіцера-психолога та разом зі своїм підрозділом пройшла через бої на Сході країни. «Необхідно, щоб психолог був із особовим складом від початку формування і на всіх етапах бойового злагодження», — дає поради Тетяна. Нерідко їй доводилося давати консультації бійцям телефоном одразу після бою.

Отримавши досвід ветеранів бойових дій, мобілізовані офіцери будуть максимально підготовлені до роботи в реаліях позиційної війни на східних теренах України та зможуть успішно підтримувати високий бойових дух і дисципліну серед особового складу.








Військовий інститут

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024