Новини

 

На підготовчому відділенні відбулися відкриті уроки для абітурієнтів та їхніх батьків

16.09.2015
12 вересня на підготовчому відділенні Університету відбулася серія відкритих уроків для учнів 9-х та 11-х класів. Цього року поряд із практикою проведення Днів відкритих дверей, було прийняте рішення запровадити ще одну форму знайомства абітурієнтів та їхніх батьків з Університетом – відвідати відкриті заняття, де можна було б скласти уявлення про всі складові процесу навчання: насиченість і ритм занять, подачу матеріалу і доступність пояснень викладача.

Цей захід був ініційований завідувачем підготовчого відділення Іриною Ляшенко і проводився вперше. Батьки могли ознайомитися з процесом навчання та відчути себе на місці своєї дитини (написати конспект, відповісти на запитання викладача, відпрацювати чотири пари). Натомість абітурієнти мали вподовж цього дня визначити для себе шлях підготовки до складання ЗНО – школа, репетитор або підготовче відділення. Адже цей вибір завжди ускладнюється тим, що вивчення опису програми або заочне знайомство з викладачем на сайтах навчальних закладів найчастіше не дає вступнику повного розуміння того, що ж саме чекає його на заняттях. Повною мірою оцінити якість та темпи навчання можна тільки в аудиторії.

Цього року можна було відвідати заняття з історії України, всесвітньої історії, української мови та літератури, англійської мови, математики, творчого конкурсу, географії.

Лекційні аудиторії корпусу механіко-математичного факультету, де відбувався захід, не вміщували гостей; їх приїхало із різних куточків України понад трьохста. Це були наші майбутні студенти та їх батьки з Кривого Рога, Тернополя, Івано-Франківська, Бродів, Одеси, Ужгорода, Дрогобича, Вінниці,Чернігова, Черкас, а також Києва і Київської області.

Відкритий урок – візитівка викладача та навчального закладу. Скільки б не сперечалися про «показний» характер таких уроків, про винятковість форм і методів, саме відкриті уроки показують викладача як професіонала.

Наприкінці уроків охочі та заохочені до навчання мали змогу поставити запитання щодо подальшої роботи, а також спланувати графік занять. І хоча формально захід добіг кінця о 14.50, всі охочі могли аж до 18.30 поставити питання викладачам і працівникам деканату й записатися на навчання.

Вітаємо наших слухачів із вдалим вибором навчального закладу, де можна здобути якісну підготовку до складання ЗНО і під час занять остаточно визначитися із майбутньою професією.






















Фото: Вікторія Грицун

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024