Новини

 

Студенти ІМВ та економічного вивчали підприємництво у Норвегії

12.08.2015
11 студентів Інституту міжнародних відносин та економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка навчалися цього літа на магістерському курсі «Бізнес-практика» в Норвегії. Заняття тривали з 2 по 8 серпня. Основною темою курсу стало впровадження концепції сталого розвитку у підприємницькій діяльності у державному та приватному секторі економіки Норвегії.

Учасники прослухали лекції співробітників Центру Крайньої Півночі Вищої школи бізнеcу Університету Нурланда, а також представників підприємств і організацій, що ведуть діяльність у регіоні Нурлан. Теоретичні основи курсу також висвітлювалися в лекціях докторів філософії Наталії Андреассен, Андрія Мінєєва та доцента Олени Дибциної. Практичні поради щодо роботи над кейсами студенти отримали від координатора курсу Олени Журової. У рамках практичної частини курсу учасники побували на заводі з виробництва кристалів для сонячних батарей Norwegian Crystals, підприємстві з виробництва мінеральних добрив Yara International, відвідали центр норвежського поштового оператора Posten Norge, прослухали доповідь про розвиток міста та регіону Нурлан у міській раді Буде, ознайомилися з особливостями роботи норвежського технопарку Glomfjord Industry Park, а також відвідали завод з переробки сміття Iris Salten.

Викладачі Вищої школи бізнеcу та запрошені гості високо оцінили першокласне володіння англійською мовою наших студентів та їхнє бажання ґрунтовно вивчити специфіку роботи бізнесу на Крайній Півночі.

Учасники висловлюють щиру вдячність організаторам програми літньому курсі «Бізнес-практика»: Центру Крайньої Півночі Вищої школи бізнеcу Університету Нурланда та його очільнику професору Фрудо Меллемвіку (Frode Mellemvik), викладачам з Вищої школи бізнеcу Університету Нурланда та координаторам проекту, чия робота зробила курс інноваційним, пізнавальним та змістовним. До речі, курс «Бізнес-практика» дорівнює 7,5 балам за Європейською системою трансферу оцінок (ECTS).




Марія Онопко, к.е.н., молодший науковий співробітник НДЧ ІМВ КНУ імені Тараса Шевченка

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024