Новини

 

Листи до ректора

16.07.2015
Шановний Леоніде Васильовичу!

Я аспірантка 3-го року фізичного факультету Войтешенко Алла, зараз знаходжусь у відпустці по догляду за дитиною, і в мене виникло два питання щодо дитячого садочка при університеті.
Скажіть будь ласка, коли планується відкриття? (це питання мене хвилює, як маму) і чи є вільні вакансії? (маю досвід роботи з дітками більше 6 років і хочу працювати надалі в цьому напрямку).


З повагою, Войтешенко А. В.


Шановна Алло!
Мною уважно розглянуто Ваше звернення щодо відновлення дитячого садочка „Промінець” для влаштування дітей дошкільного віку аспірантів, докторантів та співробітників університету. Адміністрація університету цілком поділяє Вашу стурбованість. В свій час садочок припинив своє функціонування внаслідок заселення його робітниками будівельної компанії «ТММ». У зв’язку з цим, ректоратом університету був переукладений договір з будівельною фірмою «ТММ», яким зобов’язав будівельну фірму провести капітальний ремонт дошкільного закладу „Промінець”.
Ваша дитина, як і всіх інших викладачів та співробітників, буде обов’язково влаштована в дитячий садочок „Промінець”. Про строки відновлення роботи дошкільної установи Вас буде повідомлено додатково.

Бажаю Вам успішного навчання та усіляких гараздів.

З повагою, ректор Л.В.Губерський




Щиро дякую Вам за відповідь!

З повагою, Войтешенко Алла


ІІ лист



Доброго дня!

Поспілкувавшись зі студентами інших університетів, виявилось, що вони отримують звичайну (не підвищену) стипендію у розмірі близько 1100 грн. Здається, така сума виникає через індексацію виплат.
Підкажіть, будь ласка, чому студенти Економічного факультету з січня 2015 не отримують індексацію стипендії, і як можна виправити цю ситуацію (отримани недоплачену частину стипендії)? Якщо це виплати держбюджету, то стипендія має індексуватися у всіх без виключення.

З повагою,
Роман.


Шановний Романе!
У відповідь на Ваш запит повідомляємо, що станом на 30 червня 2015 року розмір стипендії для студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка складає:
- Середній бал 4,0-4,99 – 730,00 грн.;
- Середній бал 5,0 – 830,0 грн.
Для студентів, які здобувають кваліфікацію вчителя за напрямами підготовки історія, філологія, хімія, біологія, інформатика, соціальна педагогіка розмір стипендії складає:
- Середній бал 4,0-4,99 – 803,00 грн.;
- Середній бал 5,0 – 903,0 грн.
Для студентів, які навчаються за напрямами підготовки фізика, прикладна фізика, математика, механіка розмір стипендії складає:
- Середній бал 4,0-4,99 – 861,40 грн.;
- Середній бал 5,0 – 961,40 грн.
Для студентів, які навчаються за напрямами підготовки фізика, математика та яким буде присвоєна кваліфікація вчителя розмір стипендії складає:
- Середній бал 4,0-4,99 – 883,80 грн.;
- Середній бал 5,0 – 983,80 грн.
Студентам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування виплачується соціальна стипендія в розмірі 1760,00 грн. (середній бал 4,0-4,99) і 1860,00 грн. (середній бал 5,0)
Нарахування індексації проводиться відповідно до Закону України від 03.07.1991 №1282-XII «Про індексацію грошових доходів населення». Відповідно до статті 5 вищевказаного Закону (зі змінами, внесеними Законом України від 28.12.2014 р. №76VIII) проведення індексації грошових доходів населення у 2015 році здійснюється у межах фінансових ресурсів наявного бюджету. Бюджет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а саме стипендіальний фонд не може забезпечити нарахування та виплату індексації студентам.
В нашому університеті кількість стипендіатів складає 85-90 % загального контингенту. В інших університетах кількість стипендіатів значно нижча і складає 40-60% . Цей фактор призводить до збільшення стипендіального фонду.
Враховуючи рівень успішності в університеті та кількість соціально захищених студентів, які мають право на соціальні стипендії та фактор, що сума доведеного університету фінансування стипендій не змінилась порівняно з 2014 роком, а індекс інфляції значно зріс, фінансових ресурсів доведених кошторисом університету на виплату індексації в 2015 році в університеті недостатньо. Дефіцит складає 58 млн. грн.
В зв’язку з цим ректорат університету звернувся для надання роз’яснень щодо проведення індексації до Міністерства соціальної політики України, а також з проханням до Міністерства освіти і науки України щодо збільшення фінансування стипендіального фонду на суму 58 млн. грн.
В разі отримання додаткового фінансування, стипендія буде обов’язково проіндексована з січня 2015 року та виплачена негайно.


Бажаю Вам успішного навчання та усіляких гараздів.

З повагою, ректор Л.В.Губерський





Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024