Новини

 

Університет підписав угоди про співпрацю з п

23.06.2015
Цими днями в Україні у рамках Французько-українського форуму закладів вищої освіти і науки працює найбільша за час незалежності нашої держави делегація освітян із Франції. Керують її роботою Посол Франції в Україні пан Ален Ремі, радник Президента Французької республіки пан Венсан Берже та Генеральний директор з питань досліджень профільного французького міністерства пан Роже Жене. Результатом Форуму стане налагодження тісного освітнього і наукового співробітництва з французькими вишами, обмін досвідом щодо впровадження реформ, а також створення міжнародної дослідницької лабораторії.

Вранці 23 червня у Міністерстві освіти і науки України сторони підписали низку важливих угод. Отже, співпрацюватимуть французька Конференція президентів університетів CPU та наша Рада Спілки ректорів вищих навчальних закладів, а також Конференція директорів інженерних шкіл Франції CDEFI та Асоціація ректорів вищих технічних навчальних закладів України. Підписано договір про створення Асоційованої міжнародної лабораторії у галузі фізики високих енергій (IDEATE). Створять її спільними зусиллями Національного центру наукових досліджень Франції (CNRS), Комісаріату ядерної та відновлювальної енергій (CEA), НАН України, Університету Париж 11, КНУ імені Тараса Шевченка та ХНУ імені Каразіна. Також Міністерство освіти і науки України та Агентство гарантії якості вищої освіти України підписали Протокол про співробітництво з Високою радою оцінювання наукових досліджень та вищої освіти Франції (HCERES).

КНУ імені Тараса Шевченка (в особі першого проректора О. К. Закусила) у свою чергу підписав низку угод з такими університетами:







Тим часом Форум у Міністерстві триває, учасники обговорюють питання оцінювання якості вищої освіти, інтенсифікації академічної мобільності між Україною та Францією, участі студентських організацій в управлінні вишами, а також продовження робочих зустрічей із партнерами з регіонів (Харкова, Дніпропетровська, Львова й Вінниці). Про деталі укладених договорів ми обов’язково повідомимо трохи згодом!












Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024