Новини

 

Філологи-кореїсти започаткували традицію студентських розмовних клубів

10.06.2015
У Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка вперше провели розмовно-адаптаційний клуб між студентами із Кореї та українськими кореїстами. Іноземці з різних факультетів університету прийшли поспілкуватися з філологами, які вивчають корейську мову. Захід був цілком неформальним, і студенти говорили між собою про культуру, літературу та побут.

“Так іноземні студенти можуть адаптуватися до українського суспільства, краще зрозуміти наш менталітет і відчути себе потрібними. Наші студенти, у свою чергу, краще опановують розмовну мову. Для вивчення будь-якої мови практика з живими носіями дуже важлива, і наші студенти отримали таку можливість, не виїжджаючи з України”, - переконаний Сергій Скрильник, заступник директора Інституту філології з міжнародних зв’язків.

Такі мовні клуби згодом проводитимуть також зі студентами із інших країн.
“Поки що це був експериментальний розмовно-адаптаційний клуб. Він вдався, адже всі студенти задоволені. Вони роззнайомилися між собою, обмінялися номерами телефонів і домовилися про подальші зустрічі. У подібному форматі ми проводитимемо й інші заходи - майстер-класи, семінари та конференції”, - наголосив заступник директора.

Ініціаторами проведення розмовно-адаптаційного клубу є проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка Петро Бех і директор Інституту філології Григорій Семенюк.

Нагадаємо, в Інституті філології навчають 33 іноземним мовам. Для стажування та вдосконалення мовних навичок студентів відправляють щороку в 140 країн Європи та Близького Сходу.




Володимир Мукан, прес-центр ІФ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024