Новини

 

Викладачі ІФ підготували словник із юрислінгвістики

09.06.2015
З 2015 року в Інституті філології запроваджується нова спеціалізація «Лінгвістична експертиза». Зважаючи на це, викладачі кафедри історії та стилістики української мови підготували сучасне видання з юрислінгвістики, що має на меті, зокрема, забезпечити нову спеціалізацію Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Авторами першого в Україні словника з юрислінгвістики виступили проф. Л. І. Шевченко, доц. Д. В. Дергач та доц. Д. Ю. Сизонов – викладачі кафедри історії та стилістики української мови. Словник термінів і понять енциклопедичного типу представляє інноваційний підхід до системного знання з юрислінгвістики в сучасній українській лексикографії.


У словнику, за словами його наукового редактора, доктора філологічних наук, професора Л. І. Шевченко, подано основні терміни юрислінгвістики, окреслено їх поняттєвий обсяг, місце у структурі нового напрямку лінгвістичного знання. Словник включає основну бібліографію праць, в яких репрезентовано різні наукові аспекти аналізу юрислінгвістичної проблематики, а також фахові словникові видання, що дозволяють поглибити знання з юрислінгвістики.


Словник містить додатки, у яких наводяться тексти деяких законів, що регулюють діяльність у сфері юрислінгвістики, зокрема лінгвістичної експертизи.

Видання розраховано на фахівців-юрислінгвістів, мовознавців, юристів, політологів, студентів – усіх, хто професійно цікавиться юрислінгвістикою.

Рецензенти нової лексикографічної праці – Заслужений юрист України, проф. Н. І. Карпачова, проф. О. С. Снитко, проф. І. О. Голубовська.

к. філол. н., доц. кафедри історії та стилістики української мови ІФ Дмитро Сизонов


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024