Новини

 

«ДахаБраха» побували у філологів

02.06.2015
Минулого тижня в актовій залі Інституту Філології відбулася зустріч із українським фолк-гуртом «ДахаБраха».




Квартет виконує українську народну музику із сучасним драйвом. Експериментуючи з фольклором, вони привнесли у свою музику ритми з оточуючого світу, створивши яскравий, унікальний і ні на кого не схожий образ ДахаБраха. 1 червня 2015 року гурту виповнилося 11 років. Гостями інституту були Марко Галаневич, Ніна Гаренецька та Олена Цибульська.




Марко закінчив Інститут філології. Він каже, що належить до випускників, які ніколи не стануть науковцями, але вірить, що його справа все ж зможе стати великим внеском у культуру країни. Теплими словами згадував артист рідний інститут: «Спочатку треба закінчити філологію, а потім вирішувати, що робити у житті! Адже цей інститут багато чому вчить і дає широкі можливості для самопізнання».




Музиканти розповіли, що «ДахаБраха» означає «давати – брати», цим вони й визначають місію творчості. А мета творчості їхнього гурту – робити народний фольклор менш сільським, але більш урбаністичним, менш архаїчним, але більш актуальним. А головне – займатися популяризацією та поширенням української культури по всьому світу.





Під час зустрічі артисти заспівали багато різних пісень. Спочатку виконували оригінал народної пісні, а потім інтерпретований варіант!


Гурт «ДахаБраха» відомий і за межами України. Музиканти багато подорожують, виступають із концертами у Європі та Америці. Кажуть, що їм подобається американська публіка своєю щирою емоційністю. Але українська – найрідніша! «Лише у нас можливість процесу «дахобрації» – стовідсоткова!», – підкреслюють вони.

Катерина Филь, студентка 4 курсу Інституту філології




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024