Новини

 

КНУ очолив рейтинг вишів України за версією журналу "Фокус"

04.06.2015



Журнал «Фокус» презентує щорічний рейтинг «30 найкращих вишів України». У ньому з великим відривом лідирує Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Заклад отримав найвищу оцінку від роботодавців, а також продемонстрував найкращі результати за показником наукової продуктивності.

Другий рядок рейтингу посідає Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут». Столичний навчальний заклад традиційно опиняється серед лідерів за науковою продуктивністю. Роботодавці також цінять випускників КПІ: студенти нерідко проходять переддипломну практику на великих підприємствах і отримують необхідні навички ще під час навчання.

На третьому місці – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». Потрапити до найкращої трійки харківський виш зміг завдяки прихильності роботодавців, а також досить високій позиції в рейтингу «Вебометрикс».

Основним критерієм при складанні рейтингу стала оцінка від майбутніх роботодавців. «Фокус» відібрав 50 українських вишів, які лідирують в рейтингах «Топ-200 Украина», Scopus і «Вебометрикс», а потім запропонував оцінити навчальні заклади спеціалістам з персоналу 22 найбільших компаній України.

Оцінки вишам виставляли 1+1 media, Dragon Capital, OTP Bank, «Філіпп Моріс Україна» та інші. Роздаючи бали, спеціалісти з персоналу враховували рівень знань випускників, уміння застосовувати їх на практиці і здатність навчатися в процесі роботи. Отримана від роботодавців оцінка склала 50% підсумкового балу. Ще 25% результату забезпечила позиція в рейтингах «Топ-200 Украина», Scopus і «Вебометрикс», а фінальні 25% сформували наукові публікації та їхні цитування (індекс Хірша).

У трійці лідерів підсумкові бали розподілилися таким чином: Київський національний університет ім. Тараса Шевченка отримав 92,26 бали, Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» заробив 56,46 балів, а в Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» – 47,72 балів.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024