Новини

 

Лист до ректора

29.05.2015
Ректор відповів на лист від студентки II курсу магістратури Інституту журналістики КНУ Марії Терентьєвої, що надійшов до його поштової скриньки(rector.knu@gmail.com)




Терентьєвій Марії – студентці 2-го курсу магістратури Інституту журналістики

Шановна Маріє!

Дякую Вам за небайдуже ставлення до організації наукової та навчальної діяльності в нашому університеті, за цікаві пропозиції щодо вдосконалення проведення іспиту з іноземної мови при вступі до аспірантури/ад’юнктури.

Цілком підтримую Вашу слушну, конструктивну пропозицію, яка без сумніву стане ще одним стимулом для студентів у вивченні іноземних мов, досконале знання яких сьогодні вкрай необхідне для сучасного спеціаліста – випускника університету. Згоден із Вами, що таке рішення сприятиме підвищенню об’єктивності оцінювання знань вступника, частково розвантажить його під час підготовки до вступних іспитів та зменшить навчальне навантаження викладачів-екзаменаторів.

Мною були внесені відповідні пропозиції до ректорату, на засіданні якого 12 травня 2015 р. були внесені зміни до Умов вступу до аспірантури та ад’юнктури в 2015-2016 навчальному році. Згідно цього рішення вступникам до аспірантури, які мають сертифікат міжнародного зразка з іноземної мови за професійним спрямуванням, що підтверджує рівні В2-С2 (IELTS, TOEFL та ін.) замість вступного іспитуз іноземної мови зараховуються бали вказаного сертифіката за 100 бальною шкалою.

Вводяться також додаткові бали (В2 – 5, С1 – 10, С2 – 15) переможцям студентської олімпіади з іноземної мови, який підтверджує рівні В2-С2 (за умови участі не менше як 1/3 міжнародних експертів).

Відповідний наказ ректора з цього питання був підписаний 19 травня 2015 р. за № 308-32 (він розміщений на сайті університету). Принагідно інформую, що ректоратом розглядаються також деякі доповнення і до Правил вступу до магістратури, про що згодом буде повідомлено.

З повагою і побажаннями творчих успіхів

Ректор Л. В. Губерський


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024